23 de misiuni pentru ISU Mehedinți în ultimele 24 de ore

0

În ultimele 24 de ore, pompierii mehedințeni au intervenit pentru stingerea unui incendiu, deblocarea ușii unui apartament și salvarea unei persoane cu probleme medicale aflată singură în locuință, acordarea primului-ajutor calificat unei persoane, victimă a unui accident rutier, pentru îndepărtarea unui element de construcție (tencuială) desprins de pe fațada unui imobil, dar și pentru căutarea unor persoane ce s-au răsturnat cu barca în fluviul Dunărea, săptămâna trecută. De asemenea, paramedicii SMURD au intervenit la trei urgențe medicale.

Pentru prevenirea și limitarea răspândirii COVID-19, pompierii mehedințeni au efectuat 15 misiuni, 12 dintre acestea constând în acțiuni de decontaminare a ambulanțelor SMURD, SAJ, dar și a autospecialelor destinate transportului de personal și 3 pentru preluarea și transportul unor persoane care au tranzitat județul sau au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Un echipaj SMURD din cadrul Stației de pompieri Strehaia a intervenit, în cursul zilei de marți, 21 aprilie 2020, a intervenit prompt pentru salvarea unei persoane, acroșată de un autoturism în localitatea Butoiești. Bărbatul, în vârstă de cca. 29 de ani, care, din fericire, a suferit traumatisme minore, a primit îngrijiri medicale de la paramedicii SMURD, după care a fost transportat la C.P.U. Strehaia.

Seara trecută, în jurul orei 22.00, un echipaj de pompieri din cadrul Detașamentului Drobeta Turnu Severin a intervenit de urgență, pe strada Orly din municipiu, pentru deblocarea ușii unui apartament, în interiorul căruia o femeie în vârstă de cca. 80 de ani prezenta amețeli. Persoana a fost preluată de către o ambulanță SAJ pentru îngrijiri medicale.

Puțin după miezul nopții, zece pompieri din cadrul subunității Baia de Aramă au intervenit cu două autospeciale cu apă și spumă în localitatea Gornovița, comuna Balta, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească. Pompierii au acționat pentru limitarea extinderii incendiului și stingerea acestuia, care a cuprins un adăpost de animale, construit din lemn, pe o suprafață de cca. 15 mp și 1,5 t plante furajere (fân). Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de crearea intenționată sau din culpă a condițiilor de a genera incendiul.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here