85 de misiuni ale pompierilor din cadrul ISU Mehedinți în minivacanța de 1 MAI

0
Incendiu în Bistrețu, comuna Devesel

Pompierii din cadrul mehedințeni au intervenit, în minivacanța de 1 mai, pentru stingerea a cinci incendii, scoaterea unei persoane decedate din Dunăre, asigurarea transportului și distribuirea apei menajere către cetățenii municipiului Orșova, dar și pentru împiedicarea răspândirii COVID-19. Totodată, paramedicii SMURD au acordat îngrijiri medicale celor 30 de persoane care au solicitat ajutorul apelând numărul unic de urgență 112.

În cele patru zile, pompierii mehedințeni au efectuat 47 de misiuni pentru prevenirea și limitarea răspândirii COVID-19, 33 dintre acestea constând în acțiuni de decontaminare ale unor ambulanțe SMURD și SAJ, precum și ale unor autospeciale destinate transportului de persoane, dar și de victime multiple (ATPVM), iar 14 pentru preluarea și transportul unor persoane care au tranzitat județul, au fost plasate în carantină sau au necesitat îngrijiri medicale.

Pompierii mehedințeni au intervenit pentru localizarea și stingerea a cinci incendii, două dintre acestea manifestându-se la case de locuit și anexe gospodărești, iar alte trei la vegetație uscată.

Joi, 30 aprilie 2020, două echipaje de pompieri din cadrul Stației Strehaia au intervenit cu două autospeciale, pentru stingerea unui incendiu, care se manifesta cu flacără violentă la acoperișul unei case de locuit și anexe gospodărești, în orașul Strehaia. Salvatorii au stins incendiul în limitele găsite, reușind împiedicarea extinderii flăcărilor la întreaga locuință, dar și la construcțiile din imediata vecinătate. Paramedicii SMURD au acordat îngrijiri medicale proprietarului, un bărbat în vârstă de circa 88 de ani, care a suferit un atac de panică, refuzând transportul la spital. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost depozitarea cenușii și jarului nestins în apropierea materialelor combustibile.

Duminică, 3 mai 2020, pompierii din cadrul Stației Vânju Mare au intervenit cu o autospecială pentru stingerea unui alt incendiu izbucnit la o casă de locuit din localitatea Bistrețu, comuna Devesel. Deși pompierii au localizat și stins incendiul în limitele găsite, flăcările au cuprins acoperișul locuinței, pe o suprafață de circa 150 metri pătrați, precum și bunurile depozitate în două anexe gospodărești învecinate. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost scurtcircuitul electric, produs de conductori electrici cu improvizații.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here