Mehedinți: 88 de misiuni ale pompierilor în acest weekend

0

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Drobeta” al judeţului Mehedinţi au intervenit, în acest weekend, pentru stingerea a 22 de incendii, salvarea victimelor a cinci accidente rutiere, transportarea unei persoane supraponderale cu probleme medicale, îndepărtarea unui element de construcție și a unui panou publicitar, dar și pentru căutarea unei persoane posibil înecate acțiune desfășurată în sprijinul ISU Hunedoara.

Paramedicii SMURD au acordat asistenţă medicală celor 29 de  persoane care au solicitat ajutorul, apelând numărul unic de urgenţă 112.

În perioada 10-12 iulie 2020, cadrele ISU Mehedinți au continuat acțiunile pe linia prevenirii răspândirii virusului SARS-CoV-2 și au executat 51 de acțiuni de control, care au vizat piețe, terase și ștranduri, urmărind, totodată, dacă sunt respectate măsurile de apărare împotriva incendiilor.

Totodată, echipajele operative din cadrul inspectoratului au efectuat 26 de misiuni, 23 dintre acestea pentru decontaminarea unor ambulanțe SAJ și a autospecialei de transport personal și victime multiple (ATPVM), iar trei pentru preluarea și transportul unor persoane care au necesitat îngrijiri medicale.

Pompierii mehedințeni au intervenit și pentru asigurarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor la cinci accidente rutiere, în urma cărora opt persoane au primit îngrijiri medicale de la paramedicii SMURD și echipajele SAJ, fiind transportate la Unitatea de Primiri Urgențe.

Dintre cele 22 de incendii stinse de pompierii mehedințeni, trei s-au manifestat la gospodării, iar alte 19 la vegetație uscată.

Cele 19 incendii izbucnite la vegetaţie uscată au cuprins peste 40 de hectare de teren, pe raza a 13 unități administrativ teritoriale:  Drobeta Turnu Severin (2), Vânju Mare (4), Breznița-Motru, Dîrvari (2), Gruia, Goșoșu, Hinova, Izvoru Bârzii, Malovăț, Punghina, Salcia, Șimian (2) și Vlădaia.

Nerespectarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor a produs și pagube, în localitatea Nicolae Bălcescu, flăcările cuprinzând circa 13 ha de cultură grâu.

De asemenea, au fost înregistrate situații în care pompierii mehedințeni au înlăturat pericolul extinderii flăcărilor la culturile de cereale păioase, ca urmare a folosirii focului deschis de către cetățeni pentru igienizarea terenurilor.

Pentru a preveni izbucnirea unor incendii, ca urmare a folosirii focului deschis pentru igienizare, pompierii mehedințeni recomandă cetăţenilor ca arderea să se execute:

  • în condiţii meteorologice fără vânt;
  • în zone, care să nu permită propagarea focului la fondul forestier sau construcţii şi să nu afecteze reţelele electrice şi de comunicaţii;
  • să se desfăşoare numai pe timp de zi sub supraveghere permanentă.

De asemenea, cetăţenii să dispună de mijloace şi materiale pentru stingerea eventualelor incendii și să nu părăsească locul arderii înainte de a stinge focul.

Arderea resturilor vegetale, a deşeurilor şi altor materiale combustibile, fără obţinerea permisului de lucru cu foc deschis – emis de Primărie, cu avizul Gărzii de Mediu, şi fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi, precum şi amenajarea locurilor pentru utilizarea focului deschis în condiţii şi la distanţe care favorizează propagarea focului la construcţii, depozite, culturi agricole, păduri, plantaţii şi alte vecinătăţi constituie contravenţii şi se sancţionează cu amenda de la 1.000 la 2500lei.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here