La Craiova, primul Teatru de Poezie din România: Teatrul Poesis

0

Premiera Cântarea Cântărilor va deschide Teatrul Poesis, program al Teatrului Național „Marin Sorescu” Craiova și al Teatrului „Nottara” București, inițiat de actorul Emil Boroghină. Aceasta va avea loc în data de 25 septembrie 2020, ora 19.00, la Teatrul Național „Marin Sorescu” Craiova, sala „Amza Pellea”.

Lansarea programului Teatrul Poesis reprezintă, în acest moment, un demers unic în peisajul teatral românesc. În Europa există de mai mult timp câteva astfel de teatre, precum Maison de la Poésie din Paris și Teatrul Poème din Bruxelles. Fuzionarea poeziei cu imaginile și muzica, întrupată de prezența actorilor creează o sinteză a artelor prin limbajul imediat, viu al teatrului.

Noul recital al actorului Emil Boroghină, Societar de onoare al Teatrului Național „Marin Sorescu” Craiova, cuprinde Cântarea Cântărilor, unul din cele mai mari poeme de dragoste din toate timpurile, urmat de o selecție de sonete din operele lui Dante, Petrarca, Michelangelo, Ronsard, Shakespeare și Eminescu, într-un scenariu unic, destinat Teatrului de Poezie și actorului Emil Boroghină, despre care criticul Georges Banu spunea: „La Emil Boroghină, ceea ce captivează e o sonoritate de violoncel /…/: în spatele versurilor identificăm discreția subtil modulată a unui interpret ce se expune în toată umanitatea sa! Recitalul e și o radiografie afectivă.

Loading...

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here