Daniel Ionașcu: „STOP abuzului împotriva medicilor și a sistemului de sănătate! Proces pentru drepturile cadrelor medicale!”

0
Daniel Ionașcu

Daniel Ionașcu, președintele executiv al PPU (social-liberal), se revoltă împotriva abuzurilor comise împotriva cadrelor medicale și își anunță hotărârea de a apăra în justiție drepturile personalului sanitar:

„Într-un moment de vârf al contaminărilor zilnice cu noul coronavirus, cadrele medicale suprasolicitate de lupta cu pandemia, sunt obligate să lucreze în condiții improprii, fără dotări și aparatură performanță și, în multe cazuri, fără echipamente de protecție adecvate.

Iar peste toate, stimulentele de risc promise încă din luna martie pentru întreg personalul sanitar nu s-a plătit integral nici până astăzi! Medicii, asistentele, infirmierele care înfruntă clipă de clipă boală sunt sfidați de incompetența și indiferență unui sistem, preocupat de interese politice!

Este inadmisibil!

Pentru că, la fel că toți oamenii cinstiți din această țară, m-am săturat de vorbe, promisiuni și amânări, voi trece la fapte! Voi reprezenta instanța, într-o acțiune colectivă, interesele tuturor cadrelor medicale care se consideră abuzate de:

1. neplata stimulentelor și sporurilor promise;
2. lipsa de aparatură performanță și echipament de protecție la standarde europene;
3. supraîncărcarea abuzivă a programului de lucru, fapt ce determina riscuri sanitare suplimentare atât pentru pacienți cât și pentru personalul medical.”

Loading...

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here