Mehedinți: Acțiuni intensificate pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19

0

În contextul creșterii numărului de cazuri de COVID-19, pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul corona virus, polițiștii Inspectoratului de Politie Județean Mehedinți cu suportul Jandarmeriei, Poliției Locale, a Direcției de Sănătate Publică, Direcției Sanitar Veterinare și reprezentanți de la Protecția Consumatorului au intensificat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Astfel, în ultimele 24 de ore, au fost verificate aproximativ 500 de persoane și peste 40 de societăți comerciale cu privire la respectarea măsurilor impuse în această perioadă, obiectivul urmărit fiind siguranța cetățenilor.

În urma activităților desfășurate au fost aplicate 40 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, în valoare de peste 2.000 lei. De asemenea, au fost verificate peste 65 de mijloace de transport în comun.

Pentru verificarea respectării normelor de protecție sanitară, polițiștii mehedințeni vor acționa atât în în uniformă, cât și în civil.

Polițiștii reamintesc tuturor să păstreze distanțarea fizică, să poarte mască de protecție și să nu se expună la riscuri. Acțiunile de acest gen vor continua zilnic, scopul acestor fiind sănătatea și siguranța cetățenilor.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here