Misiuni îndeplinite de Jandarmeria Dolj pe timpul minivacanţei de Crăciun

0
Măsuri de ordine publică asigurate pe timpul manifestațiilor de protest organizate în Târgu Jiu

În perioada 25 – 27 decembrie 2020, efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj au executat 145 misiuni de menţinere a ordinii publice în zona de competenţă, din care 118 misiuni în patrule mixte în cooperare cu poliţiştii doljeni, pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, de natură penală sau contravenţională şi prevenirea răspândirii COVID-19.

Un accent deosebit a fost îndreptat spre acțiunile cu caracter preventiv, pentru responsabilizarea populației cu privire la respectarea măsurilor de protecție împotriva răspândirii noului virus, în zonele aglomerate, piețe, parcuri, în mijloace de transport în comun și în alte zone de interes operativ.

Jandarmii doljeni au acordat sprijin la constatarea a 11 infracţiuni pe timpul misiunilor desfăşurate în cooperare cu Poliţia şi au aplicat 28 sancţiuni, dintre care 20 avertismente scrise şi 8 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 5.500 lei.

De asemenea, jandarmii au întocmit actele de sesizare a organelor de urmărire penală în cazul unei infracţiuni constatate independent, astfel: sâmbătă, 26 decembrie 2020, în jurul orei 11.20, un echipaj de jandarmerie din cadrul IJJ Dolj, aflat în misiune în mun. Craiova, l-a depistat pe numitul B.T., în vârstă de 21 de ani, din com. Mârşani, jud. Dolj, în timp ce oferea spre comercializare, dintr-un autoturism, 512 articole pirotehnice din categoriile 1, 2 şi 3 fără a deţine documente de provenienţă şi autorizaţie de vânzare. Celui în cauză i-au fost întocmite actele de sesizare a organelor de urmărire penală conform prevederilor Legii nr. 126 din 1995 rep. privind regimul materiilor explozive şi au fost înaintate organelor competente pentru continuarea cercetărilor.

Acţiunile de verificare a respectării măsurilor impuse de autorităţi pentru prevenirea infectării cu virusul SARS CoV-2 vor continua şi în perioada următoare în zonele aglomerate, atât independent cât şi în cooperare cu alte structuri, sens în care recomandăm cetăţenilor să respecte măsurile impuse pentru a limita răspândirea infecţiilor şi a evita îmbolnăvirile în rândul celor dragi.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here