Dolj: Cioban din Desa, dat dispărut – a plecat cu turma de oi și nu a mai revenit

0
Drăniceanu Florea, cioban din Desa, dat dispărut – a plecat cu turma de oi și nu a mai revenit

Duminică, 10 ianuarie 2021, polițiști din cadrul Secției 10 Poiana Mare au fost sesizați  cu privire la faptul că Drăniceanu Florea, de 61 de ani, din comuna Desa, a plecat în ziua de 9 ianuarie 2021, în jurul orelor 13.00, de la stâna unde lucra ca cioban, în extravilanul comunei Desa cu turma de oi la păscut  și nu a mai revenit până în prezent.

Semnalmente:  înălțime 1,76 metri, greutate 55-60 kg,  calviție totală, ușor cocoșat, fără semne particulare.

La momentul plecării, bărbatul purta o geacă de culoare roșie, pantalon de stofă de culoare neagră, pe cap o căciulă de piele de culoare neagră iar în picioare purta o pereche de papuci din cauciuc.

Persoanele care dețin informații utile cu privire la bărbatul dispărut sunt rugate să apeleze numărul unic de urgență 112, sau să anunțe cea mai apropiată unitate de poliție.

Polițiștii împreună cu polițiști de frontieră,  voluntari din cadrul Primăriei Desa, un  reprezentant al Ocolului Silvic, un paznic de vânătoare din cadrul AJVPS, precum şi voluntari civili au desfășurat până la această oră activități specifice de căutare a bărbatului și de scotocire a zonei în extravilanul comunei Desa pe o rază de 5 km în jurul stânei, zonele vizate fiind pășunile,  ochiurile de apă, precum și zona pădurii de pe raza comunei Desa.

***

Informații actualizate – bărbatul dispărut a fost găsit

La nivelul Poliției Municipiului Calafat și Secției 10 Poliție Poiana Mare s-a constituit un colectiv de lucru în vederea desfășurarii unor activități specifice de căutare a bărbatului.

Poliţiştii împreună cu polițiști de frontieră, voluntari din cadrul Primariei Desa, un reprezentant al Ocolului Silvic, un paznic de vânătoare din cadrul AJVPS, precum și voluntari civili au desfășurat activități de căutare a bărbatului și de scotocire a zonei în extravilanul comunei Desa, pe o rază de 5 km în jurul stânei, zonele vizate fiind pășunile, ochiurile de apă, precum și zona pădurii de pe raza comunei Desa.

Activităţile au fost îngreunate de condiţiile nefavorabile, zona greu accesibilă, datorată terenului care permitea accesul doar până într-un punct cu autovehicule de teren și lăsarea întunericului, însă poliţiştii împreună cu poliţişti de frontieră din cadrul SPF Piscu Vechi au continuat căutările şi pe parcursul nopţii, întrucât erau conştienţi că viaţa bărbatului, care era rătăcit de aproximativ 2 zile, era în pericol.

Astfel, a fost schimbat perimetrul de căutare, fiind vizată de această dată o zonă care permitea doar accesul pedestru, unde, poliţiştii au identificat o cărare de urme care le-a dat speranta că îl vor găsi pe bărbat.

Cărarea de urme i-a dus pe poliţişti în punctul denumit “Lata”, pe malul Fluviului Dunărea, unde bărbatul a fost găsit întins pe sol, conştient dar dezorientat, fiind ulterior transportat la spital de către un echipaj din cadrul Serviciului de Ambulanţă Dolj, unde a ramas internat peste noapte.

Draniceanu Florea - comuna Desa

În jurul prânzului, bărbatul a fost vizitat la spital de poliţiști care s-au bucurat să constate faptul că acesta se află într-o stare bună de sănătate şi că în curând va fi externat.

Perseverenţa şi profesionalismul pot salva vieţi, fapt demonstrat de polițiști noaptea trecută!

Loading...

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here