Exercițiu desfășurat de pompierii din Strehaia la Școala Gimnazială “Dumitru Bodin” din Comanda

0

Pentru că pregătirea este esențială în eficientizarea misiunilor de răspuns, pompierii din cadrul Stației Strehaia au desfășurat vineri, 25 noiembrie 2022, un exercițiu privind intervenția în situația producerii unui incendiu la Școala Gimnazială “Dumitru Bodin” Comanda.

Conform scenariului exercițiului, ca urmare a nerespectării măsurilor de apărare a incendiilor, într-una din sălile de cursuri a unității de învățământ a izbucnit un incendiu, întreaga clădire fiind inundată cu fum. În urma manifestării incendiului, un elev a suferit o ușoară intoxicație cu fum, iar altul, s-a speriat și, dezorientat, s-a adăpostit într-o altă sală, așteptând intervenția pompierilor.

După producerea evenimentului negativ, personalul de pe locul de muncă a acționat alarma de incendiu, evenimentul fiind anunțat prin apelarea numărului de urgență 112. La acest semnal, elevii, însoțiți de cadrele didactice, s-au evacuat și s-au îndreptat spre locul de adunare stabilit în curtea școlii.

Trei echipaje de pompieri din cadrul Stației Strehaia cu o ambulanță SMURD și două autospeciale de lucru cu apă și spumă au intervenit pentru localizarea și stingerea incendiului, concomitent cu misiunile de căutare-salvare a victimei și acordarea primului-ajutor medical.

Prin desfășurarea acestui exercițiu s-a urmărit perfecționarea deprinderilor și reducerea timpului de răspuns în situații limită, precum și pregătirea elevilor, a cadrelor didactice și a personalului auxiliar, în ceea ce privește modul de comportare în situația producerii unei situații de urgență generate de izbucnirea unui incendiu.

În vederea îmbunătăţirii capacităţii de răspuns, pompierii din cadrul subunităţilor de intervenţie ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Drobeta” al Judeţului Mehedinţi desfăşoară periodic misiuni de recunoaștere și exerciții de antrenament.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here