Viaţa la casă în Oltenia: Cum poţi avea apă caldă la discreţie?

0
Damistal - viaţa la casă în Oltenia - cum poţi avea apă caldă la discreţie - există pe piaţa diverse tipuri de boilere

Oamenii care locuiesc la bloc, nu îşi pun niciodată problema căldurii în casă, a apei calde sau a electricităţii, deoarece toate acestea sunt puse la dispoziţia tuturor locatarilor de către dezvoltator. În schimb, cei ce se mută la casă, trebuie să facă rost de toate aceste utilităţi pe cont propriu, pentru a putea avea confortul dorit.

Dacă tocmai ai cumpărat o casă şi nu ai mai locuit până în prezent într-un astfel de imobil, este bine să te informezi foarte bine asupra modalităţilor prin care poţi face un duş fierbinte la orice oră din zi şi din noapte.

Iată cum poţi avea apă caldă oricând, chiar dacă locuieşti la casă, într-un sat din Oltenia:

Boiler

Există pe piaţa diverse tipuri de boilere pe lemne, care te pot ajuta să te relaxezi făcând o baie fierbinte şi lungă. Boilerul este un produs care reuşeşte să conserve apa încălzită în cantităţi foarte mari, astfel încât tu să o poţi folosi timp îndelungat la temperaturi optime. Este o opţiune foarte bună pentru cei ce locuiesc la casă şi îşi doresc să aibă parte de confort exact ca la apartament.

Instant de apă caldă

O altă variantă care te scapă de încălzitul apei pentru baie la aragaz, este instantul de apă caldă ce funcţionează pe bază de electricitate sau pe gaz. Trebuie să analizezi foarte bine cele două opţiuni de instanturi şi să alegi modelul care consideri că ţi se potriveşte cel mai bine, atât din punct de vedere financiar, cât şi din prisma confortului. Acest aparat încălzeşte apa imediat şi are un preţ mai mult decât modest.

Centrala termică cu funcţie de încălzire a apei

Indiferent că este vorba despre centralele termice ce funcţionează pe bază de lemne sau de paleţi, foarte multe dintre acestea nu încălzesc doar casa, ci şi apa din instalaţie. Este o variantă foarte bună, de înaltă calitate şi durabilă, însă această opţiune prezintă costuri destul de ridicate. Astfel, poţi opta pentru centrala termică cu funcţie dublă doar dacă ai pusă deoparte o sumă importantă de bani.

Trebuie să reţii că centralele termice cu lemne sunt destul de costisitoare atât la început, cât şi pe parcurs, deoarece preţul lemnelor de foc a crescut uimitor în ultimii ani. De aceea, este stringent să analizezi fiecare tip de centrală în parte, pentru a vedea care este cea mai economică, astfel încât să ai satisfacţie deplină timp îndelungat.

Panouri solare

Instalarea unor panouri solare pe acoperiş pentru realizarea de apă caldă poate fi cea mai inteligentă şi ieftină modalitate de a avea acest tip de utilitate în casă. Ceea ce este foarte important de reţinut constă în faptul că deşi investiţia iniţială este una foarte ridicată, pe parcurs aceasta poate fi amortizată cu succes. Panourile solare produc energie electrică gratuită, ideală pentru încălzirea apei din cămin.

În cele din urmă există foarte multe opţiuni spre care te poţi orienta, însă este necesar ca înainte de a alege o variantă, să cauţi avantajele şi dezavantajele fiecărei modalităţi şi să ceri sfatul specialiştilor. Doar în felul acesta, există un risc minim de a fi dezamăgit de decizia luată.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here