Ambasadorul George Cristian Maior a participat la ceremonia de învestire în funcție a Preşedintelui SUA, Joe Biden

0
Ambasadorul George Cristian Maior a participat la ceremonia de investire in functie a Presedintelui SUA Joe Biden

Ambasadorul României la Washington D.C., George Cristian Maior, a participat, miercuri, 20 ianuarie 2021, la ceremonia de învestire și depunerea jurământului de către cel de-al 46-lea Preşedinte al Statelor Unite ale Americii, Joseph R. Biden Jr.

În calitate de partener strategic, România rămâne ferm angajată alături de Statele Unite ale Americii în promovarea, pe mai departe, a obiectivelor comune de apărare, securitate strategică și economice, astfel încât să contribuim în continuare la prosperitatea și siguranța celor două popoare.

Anul acesta sărbătorim 10 ani de la semnarea Declarației Comune privind Parteneriatul Strategic pentru Secolul XXI dintre România și Statele Unite, perioadă în care cooperarea excelentă dintre cele două țări a arătat prietenia profundă și de lungă durată care ne leagă.

Îmi exprim convingerea că în mandatul noului Președinte al SUA va fi reiterat angajamentul ambelor părți de aprofundare și dezvoltare a Parteneriatului Strategic, Președintele Joseph R. Biden Jr. fiind, de mulți ani, un susținător constant al României.

România și Statele Unite împărtășesc aceleași valori democratice și sunt ferm alături pentru a face față provocărilor actuale, asigurând astfel un viitor mai bun pentru români și americani deopotrivă, a declarat ambasadorul George Cristian Maior.

În contextul ceremoniei de învestire a preşedintelui Joe Biden, ambasadorul George Cristian Maior a mai avut o serie de contacte cu membri ai viitoarei Administrații a SUA. Subiectele de discuție au vizat priorităţile de cooperare româno-americane prin prisma dezvoltării Parteneriatului Strategic. La rândul lor, liderii americani au apreciat faptul că România este un partener de încredere, apreciind sprijinul ferm pe care țara noastră l-a arătat Americii şi au transmis mesaje puternice privind întărirea parteneriatului dintre cele două ţări.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here