156 de misiuni desfășurate de ISU Mehedinți în ultima săptămână

0
156 de misiuni desfășurate de ISU Mehedinți în ultima săptămână

Cadrele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” al judeţului Mehedinţi au desfășurat 156 de misiuni, în perioada 15 – 21 martie 2021

Cele mai multe dintre acestea au fost efectuate de paramedicii SMURD și au constat în acordarea asistenței medicale de urgență unui număr de 68 de persoane care au solicitat ajutorul apelând numărul unic de urgență 112.

Pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV2, pompierii mehedințeni au efectuat 66 de acțiuni, 18 dintre acestea pentru decontaminarea unor ambulanțe SMURD și a autospecialei de transport personal și victime multiple (ATPVM), 12 pentru preluarea și transportul unor persoane care au fost confirmate cu COVID-19, iar 36 pentru verificarea respectării măsurilor sanitare impuse de autorități.

Cele 36 de acțiuni de verificare au vizat 59 de obiective, dintre care: trei unități de învățământ, patru instituții publice, trei lăcașuri de cult și 49 de operatori economici și spații comerciale.

Pe linia apărării împotriva incendiilor, specialiștii din cadrul Inspecției de Prevenire au aplicat 61 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 45 de avertismente și 16 amenzi, în cuantum de 9.600 lei.

Totodată, echipaje operative de pompieri din cadrul subunităților ISU Mehedinți au intervenit la 22 de situații de urgență, șase dintre acestea pentru stingerea unor incendii, patru pentru salvarea victimelor unor accidente rutiere, alte patru pentru transportul unor persoane supraponderale cu afecțiuni medicale, cinci pentru îndepărtarea unor elemente desprinse de pe acoperişul şi faţadele unor blocuri și a unei case de locuit, dar și a crengilor unui copac aflate în pericol de prăbușire, o misiune pentru deblocarea ușii unui apartament, alta pentru identificarea sursei unui miros înţepător sesizat într-o locuință, o intervenție fiind pentru salvarea unui animal de mici dimensiuni.

Pompierii mehedințeni rămân la datorie, pregătiți să intervină în sprijinul semenilor aflați în situații de urgență, care le pot pune în pericol viața și bunurile, dar și mediul înconjurător.

Cadrele Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Drobeta” al județului  Mehedinți vor continua acțiunile pentru prevenirea și combaterea răspândirii virusului SARS-CoV2, urmărind responsabilizarea cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor individuale de protecție impuse de autorități.

Pompierii mehedințeni fac apel la cetățeni să:

  • păstreze DISTANȚA și să evite aglomerațiile;
  • poarte corect MASCA, prin acoperirea nasului și a gurii;
  • mențină IGIENA MÂINILOR;
  • evite CONTACTUL cu suprafețele comune;
  • se DEZINFECTEZE după fiecare atingere a unui obiect posibil contaminat.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here