Spații pentru vaccinare împotriva SARS-CoV-2 amenajate în 15 localități din județul Olt

0

Miercuri, 5 mai 2021, la sediul Instituției Prefectului – județul Olt, a avut loc o întâlnire de lucru cu reprezentanți ai Consiliului Județean Olt și reprezentanți ai unor unități administrativ teritoriale din județul Olt, având ca scop facilitarea accesului la vaccinare a populației împotriva SARS-CoV-2, pentru un număr cât mai mare de persoane, prin intermediul ehipei mobile.

Așadar, pentru a veni în sprijinul cetățenilor și pentru susținerea ritmului de vaccinare, în 15 localități din județul Olt, respectiv: Crâmpoia, Cungrea, Mihăești, Osica de Sus, Ianca, Iancu Jianu, Brastavățu, Scărișoara, Fărcașele, Piatra-Olt, Tia Mare, Dobrosloveni, Izbiceni, Vădăstrița și Vulpeni, vor fi amenajate spații pentru procesul de vaccinare.

Vaccinarea va fi efectuată prin intermediul unor echipe mobile arondate unui centru fix de vaccinare din județ și va fi formată din: 1 medic, 2 asistenți, 1 registrator. De asemenea, aceasta va funcționa de luni până vineri, pentru 8 ore/zi, în intervalul orar 09.00-17.00, în funcție de solicitări.

Menționăm că pentru această campanie nu este necesară programarea prealabilă în platforma de vaccinare, vaccinarea realizându-se pe baza listelor cu persoanele care se vor vaccina în ziua respectivă, întocmite de către autoritățile administrației publice locale.

Programul privind procesul de vaccinare pentru fiecare unitate administrativ teritorială va fi comunicat în timp util.

Reprezentanții administrației publice locale vor promova acțiunea de vaccinare, prin informarea corectă a cetățenilor cu privire la procesul de vaccinare, locația de vaccinare și tipul de vaccin utilizat (Pfizer BioNTech).

În contextul noilor reguli privind vaccinarea în centrele fixe, fără programare prealabilă în platformă, la nivelul județului Olt va mai fi operaționalizat câte 1 flux de vaccinare în centrele din Slatina, Caracal, Corabia, Scornicești și Drăgănești”, a precizat prefectul județului Olt, Florin Constantin Homorean.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here