Peste 3000 de metri pătrați de plasă monofilament folosită în braconaj, pe râul Olt, în zona Mărgheni – VIDEO

0

Acțiunea jandarmilor olteni de supraveghere, asigurare a protecției și conservarea fondului piscicol natural, desfășurată în noaptea de 13 spre 14 iunie 2021, a avut ca rezultat întreruperea unei activități de braconaj piscicol. 

Echipajul de jandarmi din cadrul Detașamentului de Jandarmi Mobil a depistat în jurul orelor 03:45, un bărbat în vârstă de 41 ani din comuna Osica de Sus, pe malul drept al râului Olt, în zona localității Mărgheni, în timp ce aștepta o altă persoană pentru a extrage din apa râului plasele de pescuit comercial tip setcă, instroduse cu o seară înainte.

Folosind ambarcațiunea din dotarea unității, jandamii au identificat și scos din apa râului Olt, unelte de pescuit comercial, iar în urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că cel în cauză a pescuit fără a avea autorizație de pescuit comercial, folosind 3000 metri pătrați de plase de pescuit tip setcă monofilament.

În plasele de pescuit au fost găsiți pești din speciile știucă și caras, care aflându-se în stare vie, au fost redați mediului acvatic prin deversare.

În cauză, s-au întocmit documentele specifice de cercetare pentru încălcarea prevederilor art. 64 din Ordonanţa de Urgenţă nr. 23/2008, privind pescuitul şi acvacultură:

  • pescuitul comercial sau sportiv fără licență sau autorizație de pescuit
  • producerea, importul, deţinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament, cu excepţia setcilor folosite pentru pescuitul calcanului, cu mărimea ochiului de minimum 400 mm

Bunurile au fost ridicate și predate organelor de cercetare penală pentru continuarea verificărilor.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here