24drinks.ro aduce băuturile de calitate mai aproape de tine: Black Tot – un rom excepţional!

0

Când auzim de cuvântul rom, deseori ne ducem cu gândul la piraţi şi marinari, iar realitatea este undeva de pe acolo, însă romul nu este o băutură pentru proscrişi, ci mai degrabă o băutură fină, apreciată şi de înalta societate!

Magazinul de băuturi 24drinks.ro oferă o gamă variată de băuturi fine şi romuri de calitate precum Black Tot.

Care este istoria romului Black Tot?

La 31 iulie 1970, s-a încheiat o tradiţie navala regală veche de 300 de ani, când ultima raţie de rom a fost emisă la bordul navelor marinei regale britanice – o zi care trebuie amintită pentru totdeauna pentru Black Tot Day. În 2010 a fost lansat Black Tot Last Consignment – un amestec de rom format din ultimele stocuri de rom Royal Navy, care au fost descoperite în depozitele navale. Acest rom istoric stătea inactiv de peste 30 de ani. După aceasta, a fost Black Tot Rare Old 40 Years Demerara Rum. Acesta este unul dintre cele mai vechi exemple de rom Demerara din lume, distilat în 1975.

Romul este unul dintre cele mai populare lichioruri din lume. Şi era o necesitate ca obiect comercial în zilele de odinioară. Deci, are o istorie lungă – cu cea mai veche referinţă cunoscută scrisă de Marco Polo – şi prima distilare efectuată pe plantaţiile de trestie de zahăr din Caraibe în secolul al XVII-lea.

Romul este definit ca un tip de coniac distilat din trestii de zahăr. Conţine aroma naturală a uleiurilor trestiei de zahăr – cu alte note adăugate, cum ar fi caramel, vanilie, nucşoară şi condimente, care denotă o bună calitate.

Din ce este făcut romul? La această întrebare se poate răspunde simplu – este făcut din zahăr. Acesta poate fi zahărul din trestie sau subprodusele zahărului din trestie, cum ar fi melasă neagră şi melasă. Diferite tipuri de rom pot fi amestecate pentru a crea o aromă mai consistentă.

Ce gust are romul? Profilul de bază al romului este zahărul dulce, prăjit. Tot romul este făcut din zahăr, dar un rom alb poate fi uscat. Romul de aur are caramel în mod obişnuit. Iar romul întunecat îmbătrânit în stejar adăugă alte arome de lemn care se pot asemăna cu lichiorul tip Scotch. Romul marin este foarte puternic, iar romul aromat de fructe este infuzat cu sucuri naturale. Romul condimentat are adăugate ierburi naturale şi condimente.

Romul se face folosind una dintre cele trei metode:

  • Fermentarea directă a sucului de trestie de zahăr
  • Crearea unui sirop concentrat din suc de trestie de zahăr şi apoi fermentarea
  • Prelucrarea sucului în melasă, urmată de fermentare

Cel mai important pas este recoltarea corespunzătoare a zahărului cu trestia tăiată aproape de pământ. Apoi, în timp ce conţinutul de zahăr este ridicat, acesta trebuie măcinat rapid, fiert, redus şi sucul stors.

Distilarea se întâmplă de obicei în albi. În funcţie de tipul de rom, acesta poate trece de două ori prin procesul de distilare, crescând conţinutul de alcool. Îmbătrânirea poate fi de la câteva săptămâni până la treizeci de ani!

Cum se bea rom-ul – la fel ca whisky-ul, cu un strop de apă sau gheaţă şi o felie de lămâie. Sau, pur şi simplu, îl bei într-un pahar mic, încălzit între mâini.

Cu ce să amesteci romul:

  • Gheață şi cola
  • Suc de mere
  • Apa de cocos
  • Bere cu ghimbir sau bere cu ghimbir.

La nivel global, există şapte tipuri de bază de rom care pot fi găsite în vânzare în majoritatea magazinelor de băuturi alcoolice. Fiecare are un profil de degustare foarte unic şi multe sunt destinate unor utilizări destul de specifice.

Romul uşor, care uneori este etichetat ca „alb” sau „argintiu”, în general, este destul de dulce, cu un profil de aromă puţină sau deloc. Adesea, acestea sunt filtrate după ce sunt amestecate pentru a elimina orice culoare şi sunt de obicei utilizate pentru a amesteca o varietate de cocktailuri, datorită aromelor lor blânde.

Un alt tip de romuri, care pot fi uşor identificate prin culoare, romurile întunecate sunt, în general, fabricate dintr-o melasă caramelizată şi măturate în butoaie carbonizate pentru o perioadă de timp destul de semnificativă. Ele sunt de obicei pline de corp, în comparaţie cu romurile mai uşoare, şi uneori pot conţine un pic de fum şi condimente. De obicei, acest tip de rom a fost folosit pentru gătit şi coacere, dar recent a fost folosit şi de mixuri alcoolice pentru a oferi culoare cocktailurilor.

Uneori denumite romuri „chihlimbar”, acestea sunt mai uşoare decât romurile întunecate, dar mai puternice decât romurile uşoare, făcându-le destul de mijlocii. De obicei, aceste romuri sunt îmbătrânite în butoaie de stejar alb şi sunt foarte populare pentru utilizare în băuturi mixte.

Marea parte a romului condimentat este de fapt un rom auriu cu condimente adăugate. O notă bună de reţinut este că sticlele mai puţin costisitoare sunt de obicei doar romuri uşoare cu culoare adăugată, în timp ce cele mai scumpe pot fi adesea pe bază de rom de culoare închisă. În majoritatea romurilor condimentate disponibile pe piaţa liberă, un amestec de anason, piper, scorţişoară şi rozmarin este infuzat în rom pentru a-i da o lovitură suplimentară.

Romul este o băutură destul de pretenţioasă după cum putem observa, fiind categorizată în mai multe tipuri, iar fiecare categorie îşi are preţul şi consumatorii fideli. Magazinul 24drinks.ro aduce gama de rom Black în faţa tuturor consumatorilor şi celor care sunt dornici să experimenteze arome noi!

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here