Județele Dolj, Mehedinți și Olt, trei zile sub Cod Galben de caniculă

0

Timp de trei zile, județele Dolj, Mehedinți și Olt se află sub atenționare meteorologică Cod Galben, ce vizează val de căldură, disconfort termic ridicat și caniculă, conform informării transmise de către Administrația Națională de Meteorologie.

În perioada 12-14 iulie 2021, indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 34 și 36 de grade, luni, apoi vor atinge 37-39 de grade.

În perioadele caniculare, facem apel la cetățeni să evite aglomerația, expunerea la soare și efortul fizic intens, în intervalul orar 11:00 – 18.00.

Pentru siguranța lor, cetățenii sunt sfătuiți să poarte haine lejere, subțiri, din bumbac, deschise la culoare, pălării și ochelari de soare.

Totodată, aceștia trebuie să se hidrateze corespunzător, consumând circa 1,5-2 litri de lichide pe zi, nu prea reci, evitând băuturile alcoolice și pe cele care conțin cofeină, dar și alimentele cu conținut sporit de grăsimi. De asemenea, se recomandă consumul fructelor și legumelor proaspete.

O atenție deosebită trebuie acordată și copiilor, care nu trebuie lăsați singuri în autoturisme expuse la soare.

Le reamintim cetățenilor că, în perioadele de caniculă şi secetă prelungită, arderea miriştii, vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale este interzisă.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile pot fi obținute prin accesarea portalului fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here