Vata bazaltică este un material foarte util pentru izolaţii, iar majoritatea profesioniştilor aleg acest material datorită preţului accesibil şi performanţei, dar şi randamentului pe termen lung. Clienţii pot intra pe site-ul http://www.e-izolatii.ro/termosistem-fatada/vata-bazaltica, unde pot găsi oferte avantajoase!
Vata bazaltică izolatoare conține în compoziţia sa fibre de roci bazaltice cu o grosime de aproximativ 1 până la 15 microni. Se împletesc formând celule cu aer în interiorul izolatorului. Prin urmare, materialul reţine calitativ căldura în interiorul structurii şi nu permite pătrunderea sunetului.
Vata bazaltică izolează suprafeţele interne şi exterioare ale pereţilor, acoperişurilor şi protejează sobele, cazanele şi diverse conducte de pierderea de căldură. Vata bazaltică izolatoare primeşte critici în primul rând datorită rezistenţei şi stabilităţii sale pe o gamă largă de temperaturi.
Beneficiile vatei bazaltice:
- materialul nu îşi schimbă proprietăţile la temperaturi de până la + 1000 ° C;
- rezistent la schimbări bruşte de temperatură;
- rezistent la substanţe chimice agresive (acid, solvent, alcalin);
- nu este supus deformării;
- respinge apa;
- material necombustibil, nu suportă arderea;
- neacoperit cu ciuperci şi mucegai;
- în procesul de încălzire tehnologică în limitele admise nu emite compuşi periculoşi.
Izolaţie termică şi acustică bună: vata de rocă este un bun izolator termic, care previne pierderile de căldură, dar este şi un excelent izolator acustic. Acest lucru o face o alegere foarte bună dacă doreşti să reduci poluarea fonică.
Neinflamabil: Vata bazaltică nu se aprinde, făcându-l un bun material pentru protecţia împotriva incendiilor. Este adesea folosită şi pentru conductele de ventilaţie.
Accesibil: Vata de rocă costă puţin mai mult decât vata bazaltică, dar este mai accesibilă decât izolaţia sintetică (poliuretan, poliizocianurat etc.).
Durată de viaţă lungă: Vata bazaltică îşi păstrează puterea de izolare timp de aproximativ 75 de ani.
Permeabil la vapori: Umezeala poate circula şi se poate evapora în vata de rocă. Acest lucru reduce riscul de apariţie a umezelii. În plus, vata bazaltică este rezistentă la mucegai, dăunători şi bacterii.
Vata bazaltică este un material mineral izolator, realizat din bazalt, o rocă vulcanică.
Pentru a obţine vata bazaltică, bazaltul este topit la o temperatură foarte ridicată. Apoi, această piatră topită este transformată în fibre datorită roţilor care se rotesc rapid. Aceste fibre sunt legate împreună cu ulei sau răşină, pentru a forma rulouri sau panouri de lână de rocă care sunt utilizate în izolaţie. Cei mai cunoscuţi producători sunt Rockwool şi Isover.
Această izolaţie versatilă şi reciclabilă poate fi utilizată pentru a izola:
- Acoperişuri înclinate (din interior) şi acoperişuri plate;
- Motivele ;
- Pereții interiori şi pereţii cavităţii.
Vată bazaltică sau vată de rocă, ce să alegi?
Vata bazaltică este adesea comparată cu vata de rocă, deoarece cele două materiale sunt foarte asemănătoare. Aceste două tipuri de vată minerală au mai mult sau mai puţin aceeaşi putere izolatoare.
Care sunt diferenţele?
Vata bazaltică este puţin mai scumpă (cu 10% mai mult), dar este un izolator fonic mai bun şi este mai rezistentă la incendii. Dacă aceste diferenţe justifică preţul ceva mai ridicat pentru, vata bazaltică este cea mai bună alegere. Pe de altă parte, dacă doriţi să vă limitaţi bugetul, vata bazaltică rămâne o opţiune foarte bună.
Cereţi sfatul unui profesionist, acesta vă poate recomanda cea mai bună izolaţie pentru proiectul vostru.
Oferind performante ridicate de izolare, vata bazaltică se caracterizează printr-o structură poroasă şi elastică care absoarbe zgomotul din jur. Ideală pentru protejarea împotriva poluării fonice externe, vata bazaltică este potrivită şi pentru izolarea fonică între camere.
Vata bazaltică este rezistentă la foc şi nu emite fum toxic. În caz de incendiu, fibrele nu se aprind, împiedicând răspândirea flăcărilor.
La fel ca vata de sticlă, vata bazaltică este rezistentă la mucegai, nu se teme de umezeală şi împiedică formarea mucegaiului. Când este umed, după uscarea apei, de exemplu, are capacitatea de a-şi recâştiga puterea de izolare.
Vata bazaltică are diferite grosimi, astfel încât să puteţi găsi cea mai bună potrivire pentru izolarea unei suprafeţe. Performanţa sa de izolare depinde de rezistenţa sa termică. Cu cât este mai mare, cu atât va fi mai mare puterea de izolare.
Printre numeroasele avantaje ale vatei de sticlă, durata de viaţă a materialului este un punct forte foarte apreciat. Într-adevăr, când este utilizată corect, vata bazaltică şi-a demonstrat performanţa de zeci de ani. Această longevitate o face a fi un material izolant foarte accesibil.
Vata bazaltică oferă, de asemenea, izolaţie pentru pardoselile joase, lucru pe care nu îl face vata de sticlă. Vara, vata de rocă, care este mai densă decât vata de sticlă, oferă o izolare termică mai bună. Prin urmare, vă va proteja de căldură, şi pentru acest lucru este ideală pentru izolarea mansardelor pierdute.
Mai accesibilă decât vata de rocă, vata de sticlă este potrivită în special pentru izolarea pereţilor exteriori. Uşor de instalat datorită diferitelor ambalaje, este aşezată direct pe perete.
În funcţie de bugetul alocat pentru izolare, dar şi în funcţie de spaţiul care urmează să fie izolat, pot fi alese atât vata de rocă, cât şi vata de sticlă. Având caracteristici destul de similare, aceste două izolatoare vă vor oferi o izolaţie de înaltă calitate.
Pentru a afla dacă locuinţa voastră foloseşte energie şi pentru a evalua posibilele economii de energie, aveţi posibilitatea de a efectua un bilanţ energetic. Uşor şi rapid de realizat, vă va permite să faceţi un bilanţ al izolaţiei şi să găsiţi soluţiile cele mai potrivite pentru casa voastră.
Alegeţi e-izolatii.ro pentru a găsi cele mai bune produse în materie de izolaţie!