64 de percheziții la persoane bănuite de fals, în Mehedinți, Dolj și Caraș-Severin

0

Miercuri, 22 septembrie 2021, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Județean Mehedinți au efectuat 64 de percheziții domiciliare, în județele Mehedinți, Dolj și Caraș-Severin, la persoane bănuite de fals.

Acțiunea s-a derulat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinți, în cauză fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de acces ilegal la un sistem informatic, fals informatic și uz de fals.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 15 mai – 25 iunie 2021, doi bărbați, din Drobeta Turnu Severin, angajați ai unei instituții publice, ar fi accesat, fără drept, o aplicație informatică și ar fi modificat datele acesteia, prin suprascrierea documentelor de identificare ale unor persoane vaccinate împotriva Covid-19.

Astfel, pentru 96 de persoane, ar fi fost generate adeverințe de vaccinare false, care atestă, în mod nereal, că au fost imunizate împotriva Covid-19.

Au fost puse în executare 66 de mandate de aducere, pentru audieri și propunerea măsurilor legale.

Activitățile s-au desfășurat cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Mehedinți, precum și al jandarmilor Inspectoratului de Jandarmi Județean Mehedinți și cu suportul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here