Mehedinți: Bărbați din Șimian prinși în flagrant în timp ce vindeau material feros furat

0
Foto: ARHIVĂ

Luni, 24 mai 2021, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au prins în flagrant delict doi bărbați, de 26 respectiv 36 de ani, ambii din comuna Șimian, în timp ce ofereau spre vânzare 4 tone de material feros, unui bărbat de 37 de ani, din municipiul Drobeta Turnu Severin.

Din cercetări au rezultat indicii că, în perioada aprilie – mai 2021, persoanele bănuite ar fi acționat în mod coordonat cu scopul de a sustrage componente feroase (șine de cale ferată, tălpi metalice de susținere a benzilor transportoare) din interiorul unei companii energetice, punând în pericol activitatea de exploatarea și transport a cărbunelui.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională urmează a fi stabilit și comunicat, în urma unei evaluări efectuată de reprezentanții unităţii miniere.

În urma probatoriului administrat, 4 persoane au fost reținute pe bază de ordonanță de reținere pentru 24 de ore. Marți, 25 mai 2021, urmează sa fie prezentate instanței de judecată cu propunerea de luare a unei măsuri prevenite.

Activitățile desfășurate au loc în cadrul unui dosar penal instrumentat de poliţiştii Serviciului de Investigații Criminale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Drobeta Turnu Severin, în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat în formă continuată, instigare la tentativă de tâlhărie calificată și complicitate la tentativă de furt calificat.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor Serviciului de Acțiuni Speciale, al polițiștilor de ordine publică și al efectivelor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Mehedinți.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here