Sute de misiuni de ordine publică, executate de jandarmii mehedințeni în luna august

0

Creșterea gradului de siguranță al cetățenilor prin asigurarea măsurilor de ordine la manifestările cu public numeros și participarea la misiuni de menţinere în sistem integrat au fost principalele obiective ale Jandarmeriei Mehedinți în luna august 2022.

Jandarmeria Mehedinți a vizat, în principal, asigurarea măsurilor de ordine publică pe timpul  manifestărilor cultural-artistice sau sportive, astfel că, în luna august 2022, jandarmii au executat peste 900 de misiuni de ordine publică, prioritatea fiind asigurarea unui climat de normalitate civică și intervenția promptă pentru soluționarea problemelor sesizate de cetățeni.

Dintre acestea:

  • 11 au fost misiuni de asigurarea ordinii publice la manifestări cultural-artistice și sportive;
  • 883 au fost misiuni de menţinere în sistem integrat cu poliția;
  • 72 au fost misiuni în cooperare cu alte instituții, precum: Poliția Transporturi Feroviare,executori judecătorești, instituții școlare, etc.;
  • 11 intervenții în urma apelurilor “112” sau în mod direct.
  • Pe lângă misiunile specifice în domeniul ordinii publice, în luna august 2022, activitatea a fost orientată și către prevenirea și combaterea faptelor antisociale. Astfel, în perioada analizată, în zona de competență teritorială, au fost organizate  12 activităţi de informare și prevenire, pe timpul desfășurării manifestărilor cultural-artistice sau sportive.

În urma misiunilor executate, au fost aplicate 90 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 54.950 lei,  cele mai multe dintre acestea fiind aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.61/1991, privind  faptele de încălcare a normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

În perioada analizată au fost constatate 23 de infracțiuni: 2 în mod independent, iar 21 în cooperare cu poliția (exemple: „loviri sau alte violențe”, „amenințare”, „furt”, “violență în familie”, “|tulburarea ordinii publice”, “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe”, etc.).

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here