Turiști înzăpeziți în drum spre Obârșia Lotrului, salvați de jandarmii vâlceni

0

Joi, 26 ianuarie 2017, în jurul orei 22.15, jandarmii au fost solicitați, prin intermediul Sistemului Național Unic pentru Apeluri de Urgență “112”, să participe la o acțiune de salvare a doi bărbați, care au rămas înzăpeziți în autoturismul personal, pe drumul dintre localitățile Sebeș-Alba, la aproximativ 3 km de limita județului Vâlcea.

În urma discuțiilor telefonice, purtate de către operatorul 112 al Inspectoratului de Jandarmi Județean Vâlcea cu apelantul, s-a stabilit că cei doi turiști nu sunt răniți și că solicită să fie salvați și conduși până în localitatea Obârșia Lotrului, unde se vor caza.

De asemenea, s-a cerut ajutorul Inspectoratului de Jandarmi Județean Alba, care a anunțat existența a încă patru persoane rămase înzăpezite, într-un autoturism marca “KIA”, la 1 km spre Obârșia Lotrului, pe raza județului Vâlcea.

În acțiunea de căutare, echipajul de jandarmi s-a întâlnit cu cele patru persoane din mașina – marca “KIA”, între timp sosind și trei jandarmi de la Inspectoratul de Jandarmi Județean Alba.

Turiștii au fost însoțiți de jandarmi din cadrul IJJ Vâlcea în siguranță, la o pensiune. Cele două persoane care au apelat la “112”, au ajuns singure în Obârșia Lotrului, comunicând faptul că sunt la o pensiune, unde s-au și cazat.

Loading...

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here