Poliția Locală la datorie în Slatina

0

Efectivele Serviciului Public Poliția Locală Slatina din subordinea Consiliului Local al municipiului Slatina continuă să desfășoare pe raza orașului activităţi ce au ca obiectiv principal asigurarea ordinii şi liniştii publice, combaterea fenomenului de cerşetorie, a comerţului stradal neautorizat, asigurarea unui climat de siguranţă civică precum şi menţinerea unui aspect civilizat al arterelor pietonale şi al pieţelor din municipiu. Totodată, a fost intensificată activitatea de prevenţie prin prezenţa directă a poliţistului în teren prin organizarea de activităţi de patrulare, măsuri de ordine, acţiuni pe cartiere sau punctuale în locurile cele mai expuse săvârşirii unor fapte contravenţionale sau penale.

Astfel, în perioada 1-7 martie 2017, efectivele Poliției Locale Slatina au aplicat 52 de sancțiuni contravenționale. Cele mai numeroase amenzi au fost aplicate pentru nerespectarea H.C.L. nr. 490/2014 referitoare la stabilirea de contravenţii şi aplicare sancţiuni pe raza municipiului Slatina, după cum urmează:

  • 3 sancțiuni contravenționale aplicate pentru parcare necorespunzătoare ce are ca efect blocarea utilizării parcărilor de către alte autovehicule;
  • 2 sancțiuni aplicate pentru blocarea căilor de acces la proprietate;
  • 5 sancțiuni aplicate pentru aruncarea deșeurilor menajere pe domeniul public, respectiv în coșuri stradale;
  • 5 sancțiuni aplicate pentru ruperea, defrișarea de arbori, arbuști de pe domeniul public al municipiului;
  • 11 sancțiuni aplicate persoanelor fizice care au exercitat activități de comerț în zonele publice ale municipiului fară a deține autorizatie de funcționare și fără achitarea taxlor aferente.

De asemenea, au mai fost aplicate 25 amenzi ca urmare a încălcării prevederilor OUG nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, după cum urmează: opriri neregulamentare – 19 sancțiuni, acces interzis – 6.

Nu în ultimul rând, în perioada menționată a fost aplicată, în baza Legii nr. 50/1991 privind disciplina în construcții, și o amendă în valoare de 10.000 lei unei spălătorii auto pentru executarea de lucrări de construcții fără autorizație de construcție.

De menționat că, în aceeași perioadă de timp, au fost preluate 25 apeluri de intervenție la numărul de telefon al Poliției Locale Slatina – 954. Totodată, efectivele Poliției Locale Slatina s-au autosesizat în 30 de situații datorită sistemului de monitorizare video a orașului.

Ca și măsuri luate pentru perioada următoare, efectivele Poliției Locale Slatina vor intensifica ritmul patrulelor pentru supravegherea stațiilor de călători, în același scop urmând a se apela și la sistemul de monitorizare video-captare imagini. Măsura a fost luată din cauza vandalizării stațiilor de călători, a lipirii neautorizate de afișe și anunțuri, precum și pentru sustragerea programelor de informare a călătoriilor referitoare la programul de circulație a autobuzelor.

De asemenea, în perioada următoare, un echipaj rutier al Poliției Locale Slatina va patrula / staționa pe strada Basarabilor, între Colegiul ”Ion Minulescu” și strada Arcului, aceasta în vederea prevenirii perturbării traficului rutier din cauza parcării autoturismelor pe ambele părți laterale ale carosabilului.

În același scop al fluidizării circulației rutiere, Poliția Locală Slatina va supraveghea mai atent stațiile pentru mijloacele de transport public de persoane din cauza opririi voluntare și a parcării autoturismelor în zonele amintite.

Acțiuni ce urmează a se desfășura în această săptămână:

În zilele următoare, efectivele din cadrul compartimentului Ordine Publică al Direcției Poliția Locală Slatina vor efectua acţiuni privind depistarea persoanelor fizice sau juridice care depozitează deşeuri menajere, produse şi ambalaje pe trotuare pe străzi, spaţii verzi, în holurile şi căile de acces ale blocurilor sau alte zone publice.

Totodată, angajații Compartimentului Rutier al Poliției Locale Slatina vor efectua zilnic acţiuni privind fluidizarea traficului rutier pe principalele artere ale municipiului. De asemenea, miercuri – 8 martie, vor avea loc acțiuni privind depistarea conducătorilor auto care nu respectă semnificația indicatorului ”Acces Interzis” pe străzile: Frații Buzești, Serg. Maj. Dorobanțu C-tin, Victoriei.

Nu în ultimul rând, în a doua jumătate a acestei săptămâni, efectivele Poliției Locale Slatina vor efectua acțiuni privind depistarea și sancționarea conducătorilor auto care nu respectă semnificația indicatoarelor și marcajelor rutiere referitoare la oprire, staţionare și parcarea autovehiculelor, în special pe strada Pitești – zona OMV, strada Ecaterina Teodoroiu – zona cuprinsă între intersecția cu strada  Cuza Vodă și sensul giratoriu, strada Primăverii și pe strada Crișan – zona Nico Stil.

Loading...

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here