Centrul local „Mircea cel Bătrân” Râmnicu Vâlcea: Primavară bogată în activităţi la „Cercetaşii României”

0

Animaţi de sentimentul unităţii şi frăţiei cercetăşeşti copiii şi tinerii cercetaşi din Centrul local „Mircea cel Bătrân” Râmnicu Vâlcea al Organizaţiei Naţionale „Cercetaşii României”  au în faţă un bogat program de activităţi, participări la evenimente sportive şi de tineret , tabere de vacanţă, activităţi d einstruire specifică cercetăşească  şi de  instruire şi formare a liderilor adulţi.

Luna aceasta, în vacanţa de primăvară exploratorii (15-18 ani)  unităţii  „Acvila”  organizează o tabără de patru zile la Băile Olăneşti  iar cei din „Antares Alpha Scorpiu” vor participa la  concursul cluburilor de turism montan organizat de Asociaţia „White Wolf”  din  Baia de Fier, judeţul Gorj o acţiune cu probe de traseu montan, cros şi alpinism (escaladă şi rapel).

Exploratorii vâlceni nu vor lipsi nici anul acesta de la festivalul „Bucureşti Quest” organizat de cercetaşii din centrul local „Dimăncescu” din Capitală, un complex de activităţi cultural-distractive  care au drept scop cunoaşterea valorilor culturale şi istoriei Bucureştiului.

Un proiect de vacanţă interesant va fi şi complexul de activităţi de educaţie ecologică dedicate Zilei Pământului-22 Aprilie la care sunt invitate şi alte ONG-uri cu preocupări în domeniul protecţiei mediului.

Luna mai va începe cu prima activitate din proiectul „Cupa izvoarelor”, un camp care va avea loc în luna iunie, pentru care pregătirile au început incă din luna ianuarie. „Frăţia Cercetaşilor” , a liderilor adulţi ai centrului local va lansa din munţii Vâlcii, chemarea către toţi „Cercetaşii României” de a participa la această mare sărbătoare a organizaţiei. Va urma „Vânătoarea de primăvară a lupişorilor” cei mai mici cercetaşi (7-10 ani) şi „Festivalul Luminii”  din 20 mai la care sunt aşteptati toţi cercetaşii centrului local, prieteni ai lor, parinţi şi bunici, actiunea fiind deschisă pentru oricine doreşte să petreacă în modul cel mai plăcut cateva ore de  bucurie, implinire sufletească, entuziasm alături de copiii şi tinerii cercetaşi.

Incheiem această scurtă prezentare a activităţilor mai importante ale centrului local „Mircea cel Bătrân” cu cele de instruire şi formare a noilor adulţi veniţi în acest grup care vor forma unităţi la toate ramurile de vârstă în Râmnicu Vâlcea, la Malaia, Băile Govora şi Băile Olăneşti., o noutate fiind experimentarea noului proiect pedagogic pentru ramura „castorilor”  copiii cercetaşi  cu vârsta 5-7 ani.

Prin toate aceste activităţi cercetaşii centrului local „Mircea cel Bătrân”  al O.N.C.R. şi liderii adulţi ai grupului  reafirmă ataşamentul pentru valorile şi principiile cercetăşeşti, dorinţa de realiza tot ce şi-au propus prin Strategia de dezvoltare pe anii 2016-2022, pregătindu-se pentru o vară cercetăşească cum nu a mai fost la Râmnicu Vâlcea, cu trei campuri proprii şi o participare cu un contingent numeros (45 de cercetaşi) la Jamboreea Naţională  Română de la Cristian din luna august.

Alexandra Valentina Ionica
Resp. PR
Centrul local „Mircea cel Bătrân” Râmnicu Vâlcea al Organizaţiei Naţionale „Cercetaşii României”

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here