4 bărbaţi au fost reţinuţi 24 de ore pentru tâlhărie calificată, la Berbeşti

0
imagine- ARHIVĂ

Poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei oraşului Berbeşti,  au dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore, faţă de 4 bărbaţi, din Berbeşti, cercetaţi pentru  tâlhărie calificată.

Miercuri, 10 mai 2017,  poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei oraşului Berbeşti au dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore faţă de  P.L., de 33 de ani, Z.R.C., de 32 de ani, I.A., de 25 de ani şi G.G.C., de 16 ani, toţi cu domiciliul în oraşul Berbeşti, aceştia fiind cercetaţi pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie calificată în seara zilei de 3 mai a.c.

Din cercetările efectuate rezultă că grupul de patru persoane ar fi pătruns în Cariera de Vest a Minierei Berbeşti, fără drept, de unde ar fi sustras cărbune cu o autoutilitară, după ce ar fi aruncat cu pietre şi alte obiecte contondente înspre agentul de pază, urmărindu-l până la postul fix, unde l-ar fi agresat fizic şi verbal.

În urma exploatării cu operativitate a informaţiilor obţinute şi a investigaţiilor efectuate, poliţiştii au probat activitatea infracţională a celor patru persoane, motiv pentru care, cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale,  au luat măsura reţinerii pentru 24 de ore faţă de aceştia, încarcerându-i în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Vâlcea.

Astăzi, 11 mai 2017, cei patru vor fi prezentaţi procurorului de caz şi judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Horezu, cu propunerea de arestare preventivă.

Intensificarea acţiunilor în zona oraşului Berbeşti şi a comunelor învecinate, pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii.

Serviciile operative Ordine Publică, Rutier, Investigarea Criminalităţii Economice, Acţiuni Speciale şi poliţiştii din cadrul Poliţiei Berbeşti, în colaborare cu Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Vâlcea şi Poliţia Transporturi, vor continua acţiunile preventive şi de combatere a infracţionalităţii în zona oraşului Berbeşti şi a comunelor învecinate, în baza unui plan de acţiune întocmit la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea.

Se va acţiona punctual în zonele pretabile la sustragerile de cărbune, se vor intensifica controalele pentru verificarea modului de executare a pazei fizice, precum şi instruirea agenţilor de pază de la obiectivele din zonă.

Loading...

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here