Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Drobeta” la datorie în județul Mehedinți

0

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Drobeta” al Judeţului Mehedinţi au acţionat, în data de 31 august 2017, la 15 intervenţii, dintre care: opt situaţii de urgenţă şi şapte urgenţe medicale.

La ora 09:22,  Detașamentul de Pompieri Drobeta Turnu Severin a intervenit cu o autospecială de intervenție la înălțime și trei pompieri militari, pentru îndepărtarea tencuielii de pe fațada unui bloc de locuit, care prezenta pericol pentru trecători, în municipiul Dr. Tr. Severin,  strada Petre Sergescu, nr. 13, fiind decopertați circa 300 mp de tencuială.

La ora 12:34,  Detașamentul de Pompieri Drobeta Turnu Severin a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă și cinci pompieri militari, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetație uscată, în municipiul Drobeta Turnu Severin, cartierul Schela. Au ars circa 100 mp de vegetație uscată și gunoi menajer. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de crearea intenționată sau din culpă a condițiilor pentru a genera incendiul.

La ora 12:39,  Detașamentul de Pompieri Orșova a intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă, o ambulanță SMURD, un ofițer și 11 pompieri militari, pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-un apartament din municipiul Orșova, strada Dierna, nr. 1. Pompierii au intervenit imediat, lichidând incendiul, care a cuprins doar materiale textile (haine). Pe timpul intervenției, paramedicii SMURD au acordat primul ajutor proprietarei, care era uşor intoxicată cu fum, însă aceasta a refuzat transportul la spital. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de crearea intenționată a condițiilor pentru a genera incendiul.

La ora 12:41, Stația de Pompieri Strehaia a intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă, un ofițer și nouă pompieri militari, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o gospodărie, în satul Izvorălu, comuna Tâmna. La sosirea forţelor de intervenţie, incendiul se manifesta la acoperișul casei de locuit, pe o suprafață de aproximativ 70 mp., cuprinzând interiorul unei camere de locuit, o magazie, pe o suprafață de aproximativ 15 mp și 10 mc de material lemnos. Pompierii au stins incendiul în limitele găsite, reuşind să împiedice propagarea lui la casa din apropiere şi la gospodăriile învecinate. La intervenție au participat și trei voluntari din cadrul S.V.S.U. Tâmna. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de folosirea focului deschis în spații deschise.

La ora 14:06, Detașamentul de Pompieri Drobeta Turnu Severin a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare, un ofițer și şapte pompieri militari, pentru degajarea unor elemente de construcție care prezentau pericol pentru trecători, în municipiul Dr. Tr. Severin, pe strada Calea Timișoarei, nr. 220.

La ora 14:28, Stația de Pompieri Strehaia a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă și şase pompieri militari, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetație uscată și mărăciniș, în localitatea Arginești, comuna Butoiești. Timp de peste cinci ore, pompierii au acţionat pentru stingerea flăcărilor, care au cuprins circa 10 ha de vegetație uscată și mărăciniș. La intervenție au participat şi viceprimarul comunei, şase voluntari din cadrul SVSU Butoiești, dar și doi lucrători ai Ocolului Silvic Strehaia. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de crearea intenționată sau din culpă a condițiilor pentru a genera incendiul.

La ora 14:50, Detașamentul de Pompieri Drobeta Turnu Severin a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă, o autospecială de intervenţie operativă și opt pompieri militari, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetație uscată, în localitatea Bârda, comuna Malovăț. La intervenție au participat primarul comunei și 25 de voluntari din cadrul S.V.S.U. Malovăț. Au ars circa 30 ha de vegetație uscată și mărăciniș. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de crearea intenționată sau din culpă a condițiilor pentru a genera incendiul.

La ora 20:27,  Stația de Pompieri Strehaia a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă și trei pompieri militari, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetație uscată, în localitatea Ciochiuța, orașul Strehaia. Pompierii au limitat şi stins incendiul, care a cuprins circa un hectar de vegetație uscată și mărăciniș. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de crearea intenționată sau din culpă a condițiilor pentru a genera incendiul.

Serviciul SMURD din cadrul I.S.U. „Drobeta” al judeţului Mehedinţi a intervenit la şapte urgenţe medicale.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here