Exercițiu organizat de Jandarmeria Montană, ISU Vâlcea, Salvamont, IPJ și Ambulanța Vâlcea în zona montană Cozia

0

Miercuri, 6 septembrie 2017, începând cu ora 12.00, în zona montană Cozia, a avut loc un exercițiu în sistem integrat, cu participarea structurilor cu atribuții în domeniul gestionării situațiilor de urgență.

Scenariul exercițiului a început la ora 12.00, când un grup de elevi cazați la cabana Cozia, au început deplasarea turistică într-o zonă muntoasă, accidentată, iar în urma unui apel 112 s-a semnalat faptul că o persoană a căzut de la înălțime și are nevoie de ajutor.

Apelul a fost retransmis către instituțiile destinate inițierii acțiunii de căutare, descoperire și acordare  de prim-ajutor  victimei accidentului din zona montană.

În scurt timp au început căutările, iar persoana accidentată a fost descoperită de către echipajele postului de jandarmi montan și Salvamont Vâlcea, adusă în siguranță într-o zonă accesibilă pentru a putea fi preluată de către echipajele SMURD care i-au acordat victimei îngrijiri medicale, iar apoi transportată de urgență la cea mai apropiată Unitate Primiri Urgențe.

Mobilizarea structurilor cu atribuții în domeniul gestionării situațiilor de urgență a fost una rapidă si de succes.

Loading...

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here