Biciclist implicat într-un accident de circulaţie simulat în Craiova

0

Vineri, 6 octombrie 2017, poliţişti ai Serviciului Rutier Dolj şi Poliţiei Municipiului Craiova – Biroul Rutier, împreună cu voluntari de la Crucea Roşie Dolj au luat parte la un exerciţiu de simulare a unui accident de circulaţie în care este implicat un biciclist şi acordarea primului ajutor.

Poliţiştii rutieri și ofițerii de la Compartimentul de Prevenire și Analiză a Criminalității Dolj au purtat discuţii cu trecătorii, astfel fiind făcute recomandări referitoare la prevenirea și combaterea accidentelor rutiere, totodată punându-se accent pe importanța respectării regulilor de circulație și adoptarea unei atitudini preventive în trafic.

Ca de fiecare dată, voluntari ai Filialei de Cruce Roşie Dolj au făcut demonstraţii de acordare a primului ajutor.

De asemenea, activităţi de educaţie rutieră au fost desfășurate și în alte unităţi de învăţământ din judeţul Dolj de către polițiști de la formaţiunile rutiere din municipii şi oraşe.

Cu acest prilej poliţiştii rutieri din Dolj au înmânat bicicliştilor veste reflectorizante şi le-au făcut recomandări, pentru prevenirea accidentelor rutiere, și conducătorilor de autoturisme, conducătorilor de vehicule cu tracţiune animală şi pietonilor.

Polițiștii reamintesc:
· Când circuli pe bicicletă, nu traversa carosabilul pe trecerile pentru pietoni!
· Înainte de a pătrunde cu bicicleta pe arterele prioritare, redu viteza, asigură-te temeinic şi acordă prioritate de trecere celorlalţi participanţi la trafic.
· Înainte de a schimba direcţia de mers, mai ales spre stânga, asigură-te temeinic – din faţă şi din spate.
· La schimbarea direcţiei de mers, chiar dacă ai prioritate de trecere, asigură-te că ceilalţi participanţi la trafic au înţeles intenţia ta.
· Circulă cât mai aproape de marginea din dreapta a drumului, iar atunci când vă deplasaţi în grup, numai în coloană, câte unul.
· Nu circula cu bicicleta sub influenţa băuturilor alcoolice.
· Poartă cască de protecţie. Îţi poate salva viaţa.
· Circulând cu bicicleta, nu te agăţa de vehicule aflate în mers.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here