Au mai rămas trei zile pentru înscrierea în concursul Lider European, dedicat elevilor de liceu din România

0

Au mai rămas trei zile în care liceenii din România se pot înscrie în concursul Lider European, lansat de Reprezentanța Comisiei Europene. În cadrul acestuia, elevii de liceu din clasele IX-XI învață să lucreze în echipă și să elaboreze proiecte pentru comunitățile locale. Cele mai bune opt proiecte înscrise pe platforma online Europa, casa noastră vor fi premiate, iar echipele clasate pe primele trei locuri își vor prezenta proiectele în fața juriului, la București. Concursul face parte din campania educațională pe teme europene “Europa, casa noastră”, o inițiativă susținută de Ministerul Educației Naționale.

Pentru a participa la competiția Lider European, elevii din clasele IX-XI trebuie să alcătuiască echipe formate din patru membri și un profesor coordonator. Înscrierea va fi realizată de către profesor, până la 20 octombrie 2017, ora 23:59, pe platforma www.europacasanoastra.ro/lider. Ulterior, fiecare echipă înscrisă trebuie să pregătească și să încarce pe site prezentarea proiectului propus, nu mai târziu de 6 noiembrie 2017, ora 23:59.

Până în prezent, în competiție s-au înscris peste 200 de elevi din toată țara.

Concursul se concentrează pe dezvoltarea de proiecte în oricare dintre domeniile social, cultural, afaceri/economic și de mediu (de exemplu: asistență pentru vârstnici, reciclarea materialelor, sănătate, asistență socială, educație, evenimente de integrare culturală etc.).

Competiția își propune să dezvolte abilitățile de leadership și de vorbire în public ale elevilor, spiritul de echipă și capacitatea de a mobiliza grupuri de oameni pentru a lucra împreună în beneficiul comunității lor. Obiectivul concursului este de a promova valorile Uniunii Europene în rândul tinerilor, în contextul activităților legate de tematica europeană.

De asemenea, în luna octombrie, echipa “Europa, casa noastră” a organizat zece vizite în licee din zece județe ale țării: Alba, Arad, Bihor, Caraș-Severin, Cluj, Hunedoara, Maramureș, Satu Mare, Sălaj,  și Timiș, . În cadrul vizitelor, au avut loc activități educaționale și interactive pe diverse teme legate de leadership și dezvoltare personală.

Pentru mai multe informații, consultați site-ul www.europacasanoastra.ro și pagina de Facebook.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here