Accident de circulație mortal produs de un autocar pe o trecere de pietoni din zona Primăriei Filiaşi

0

Marți, 24 octombrie 2017, în jurul orei 17.00, dispeceratul Poliției Filiași a fost sesizat prin S.N.U.A.U. 112 de către un cetățean cu privire la faptul că pe b-dul Racoţeanu, în zona Primăriei Filiaşi, s-a produs un accident rutier soldat cu vătămarea corporală gravă a unei persoane. În foarte scurt timp la faţa locului s-a deplasat o echipă de cercetare din cadrul Poliţiei Filiaşi, care a constatat împrejurările în care s-a produs accidentul.

O femeie în vârstă de 67 de ani, din orașul Filiaşi, pensionară, s-a angajat în traversarea b-dului Racoţeanu, pe trecerea de pietoni din dreptul Primăriei Filiaşi, din partea dreaptă spre partea stângă, având în vedere sensul de mers spre municipiul Craiova și a fost lovită şi proiectată pe asfalt de un autocar înmatriculat în Franţa, care rula din direcţia Drobeta Turnu Severin către Craiova, fiind condus de I. MEHMED, de 25 de ani, cetăţean bulgar, posesor al permisului de conducere cu vechime din anul 2013. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat. În autocar nu se aflau pasageri.

În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală gravă a unei femei – Pompilia O. – care a fost preluată și transportată la Spitalul Filiaşi – Secţia Urgenţe pentru acordarea de îngrijiri medicale, ulterior fiind transportată de echipajul SMURD la Spitalul Clinic Județean de Urgenţă Craiova, pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate, unitate spitalicească unde i s-a stabilit diagnosticul preliminar „traumatism cranio-cerebral grav”.

Din nefericire, în cursul nopții, din cauza complicațiilor survenite, victima a decedat.

Polițiștii au întocmit inițial, în cauză, pe numele conducătorului autocarului, un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă, urmând ca încadrarea juridică să fie schimbată, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here