Cancerul este principala cauză a deceselor legate de locul de muncă în UE

0

Legislația UE curentă de limitare a expunerii la substanțe carcinogene și mutagene la locul de muncă datează de peste 10 ani.

Parlamentul European dorește să le ofere muncitorilor un nivel mai ridicat de protecție, actualizând legislația în sensul includerii mai multor agenți chimici carcinogeni, impunând limite mai stricte asupra anumitor substanțe și asigurându-se că muncitorii expuși beneficiază de supraveghere medicală pe termen lung.

Cancerul. Este principala cauză a deceselor legate de locul de muncă în Uniunea Europeană, aproximativ 20 de milioane de muncitori fiind expuși la substanțe nocive. Substanțele carcinogene pot exista oriunde: în aer, în pereți, în uniforme, în utilaje și la numeroase locuri de muncă.

Marita Ulvskog / Raportor S&D: “Putem spune că există în toate sectoarele, dar în sectorul construcțiilor le întâlnim foarte des. De asemenea, în diverse sectoare industriale. Și în sectorul serviciilor”.

Parlamentarii europeni revizuiesc legile pentru a proteja angajații împotriva expunerii. 31 de milioane de tone de substanțe carcinogene, mutagene și alte toxine sunt produse anual în Europa. 11 noi substanțe chimice au fost adăugate pe o listă a substanțelor care necesită limitări ale expunerii.

Vor fi impuse limite mai stricte pentru anumite elemente. Iar muncitorii expuși ar trebui să beneficieze de supraveghere medicală pe întreaga durată a vieții. Angajatorii vor fi obligați să evalueze riscurile de la locul de muncă și să ia măsuri preventive.

Marita Ulvskog: “Nu trebuie să mori din cauza serviciului. Trebuie să îți facă plăcere să mergi la serviciu. Nu trebuie să îți asumi riscul de a-ți pierde viața”.

De asemenea, Parlamentul a solicitat Comisiei să includă substanțele dăunătoare reproducerii în versiunile revizuite viitoare.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here