Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Vâlcea: Intervenţia pe Vârful lui Roman a fost oportună

0

Precizări cu privire la intervenţia jandarmilor vâlceni pe Vârful lui Roman – Horezu, în data de 3 ianuarie 2018

Cu privire la conţinutul unor declaraţii şi păreri enunţate în spaţiul public prin intermediul mass-media de către unele persoane, mai mult sau mai puţin calificate, se impun următoarele precizări:

Intervenţia jandarmilor vâlceni din data de 3 ianuarie 2018, pe Vârful lui Roman pentru salvarea a 28 de turişti blocaţi, s-a desfăşurat în mod legal, efectivele jandarmeriei fiind obligate să intervină în astfel de situaţii în sprijinul populaţiei care a solicitat intervenţia prin nr unic de urgenţă 112.

Există o bază legală care reglementează în mod imperativ intervenţia în urma solicitărilor prin numărul unic de urgenţă 112, mai ales în condiţiile în care apelul a fost verificat şi confirmat anterior intervenţiei jandarmilor.

Facem precizarea că în acea zonă stratul de zăpadă era consistent, pe o porţiune de aproximativ 3 km, fiind necesară intervenţia utilajelor de deszăpezire pentru ca drumul să fie practicabil.

Intervenţia forţelor de ordine a fost oportună şi apreciată de către cei care au solicitat-o, condiţiile în care s-a intervenit confirmând necesitatea acesteia, mai ales că printre persoanele salvate s-au aflat şi copii.

Vă asigurăm pe viitor de disponibilitatea şi profesionalismul Jandarmeriei Vâlcea de a interveni în astfel de situaţii pentru salvarea persoanelor aflate în dificultate.

INSPECTORATUL DE JANDARMI JUDEŢEAN VÂLCEA

Loading...

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here