Urmărit cu focuri de armă, după două zile a ajuns în arestul IPJ Dolj

0

În data de 19 februarie 2018, în jurul orei 12.30,  un echipaj din cadrul Biroului Rutier Craiova, în timp ce se afla în serviciul de patrulare pe strada A. I. Cuza , a observat în trafic un autoturism 4×4, care se deplasa din direcția bloc S200 spre Universitate.

Polițiștii l-au recunoscut pe conducătorul auto care se afla la volanul acestui autoturism, întrucât îi întocmiseră dosar de cercetare penală în data de 1 decembrie 2017 pentru conducere sub influența alcoolului (rezultatul ulterior al alcoolemiei a fost de 0,95 la mie). Este vorba despre Velcu Sorin, de 33 ani, din Craiova.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate în bazele de date a reieșit faptul că permisul de conducere, emis de autoritățile din Mexic, figureză reţinut – fără drept de conducere.

Având în vedere toate acste aspecte, polițiștii rutieri au efectuat semnal regulamentar de oprire a acestuia.

Conducătorul autoturismului nu a oprit la semnalul agenților, motiv pentru care s-a procedat la urmărirea autoturismului cu autospeciala cu semnalele acustice şi luminoase în funcţiune, pe strada A. I. Cuza, apoi pe sens interzis pe strada N. Bălcescu, sector de drum cu sens unic, unde acesta a lovit mai multe autoturisme parcate, precum şi mai multe autoturisme ce circulau regulamentar întrucât îi îngreunau deplasarea.

Unul dintre agenții de poliție a coborât din autospeciala poliţiei şi a efectuat uz de armă regulamentar, somând în prealabil conducătorul auto, după care a tras 2 focuri de armă, unul în plan vertical şi altul  în pneul din partea dreaptă spate a autoturismului care şi-a continuat deplasarea, fiind găsit abandonat şi neasigurat pe strada Ulmului din Craiova, iar conducătorul auto a fugit.

După producerea evenimentului, în perioada 19-21 februarie 2018,  bărbatul s-a sustras cercetărilor, însă miecuri seara, în urma activităţilor specifice desfăşurate de lucrătorii Biroului Rutier, Velcu Sorin a fost depistat și condus la sediul subunității de poliție.

În cauză s-a dispus reunirea dosarului penal întocmit la data de 1 decembrie 2017, în care numitul este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii prevăzută şi pedepsită de art. 336, alin. 1 din Codul Penal, cu dosarul penal în care acesta este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii prevăzută şi pedepsită de art. 335, alin. 2 din Codul Penal.

Prin ordonanţa organelor de cercetare penală din cadrul Biroului Rutier, la data de 21 februarie 2018 s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de persoana în cauză, acesta dobândind calitatea de suspect.

Totodată, polițiștii au dispus reţinerea lui Velcu Sorin, pe o perioadă de 24 de ore, începând cu data de 21 februarie 2018, ora 18.20, urmând ca măsura să expire la data de 22 februarie 2018, ora 18.20.

Velcu Sorin a fost introdus în Centrul de Reținere și Arest Preventiv al IPJ Dolj.

Loading...

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here