Conferință de presă la sediul Jandarmeriei Mehedinți – 19 iunie 2018

0

Activitățile desfășurate de Jandarmeria Mehedinți în vederea prevenirii unor evenimente negative în zona instituțiilor de învățământ aflate în responsabilitate, precum și asigurarea măsurilor de ordine publică la manifestările cu public numeros, desfășurate în perioada 01.05.2018-18.06.2018, au fost temele dezbătute în cadrul conferinței de presă organizate marți, 19 iunie 2018, la sediul unității.

Creșterea gradului de siguranță a elevilor în instituțiile de învățământ și asigurarea unui climat de ordine si siguranță publică, precum și prevenirea producerii faptelor  antisociale în proximitatea acestora, constituie o prioritate pentru Jandarmeria Mehedinți.

Astfel, un număr de 27 unități de învățământ preuniversitar de pe raza județului, dintre care 12 licee/colegii, 4 școli gimnaziale și 11 grădinițe, se află în responsabilitatea inspectoratului, conform prevederilor Planului teritorial comun de acțiune pentru creșterea gradului de siguranță a elevilor și a personalului didactic și prevenirea delincvenței juvenile în incinta si în zonele adiacente unităților de învățământ preuniversitar din județul Mehedinți. Zilnic, în timpul cursurilor, efectivele de jandarmi acționează pe raza municipiului Drobeta Turnu Severin, cu cel puțin două patrule de ordine publică în proximitatea unităților școlare din responsabilitate, iar la nivelul municipiului Orșova și orașelor Baia de Aramă, Strehaia și Vânju Mare, se asigură cel puțin o patrulă de ordine publică la unitățile de învățământ din responsabilitatea acestor structuri.

În zilele de 11 și 13 iunie 2018, pe timpul desfășurării probelor scrise în cadrul examenului de Evaluare Națională, Inspectoratului de Jandarmi Județean Mehedinți, i-au  revenit în responsabilitate asigurarea măsurilor de ordine la un număr de 11 centre de examen din mediul urban (Colegiul Național “Traian”, Colegiul Național ,,Gheorghe Țițeica”,Colegiul Național Pedagogic “Ștefan Odobleja”, Liceul de artă “I. Șt. Paulian”, Școala gimnazială nr. 11, Școala gimnazială nr. 14, Școala gimnazială ,,Alice Voinescu”, Liceul Teoretic “Traian Lalescu” din Orșova, Liceul Teoretic “Dr. Victor Gomoiu” din orașul Vânju Mare, Colegiul Tehnologic “Constantin Brâncoveanu” din orașul Baia de Aramă, Liceul Tehnologic “Matei Basarab” din orașul Strehaia).

În cele două zile în care s-a desfășurat  Evaluarea Națională, 33 de jandarmi au fost angrenați în asigurarea măsurile de ordine publică precum și monitorizarea în sistem releu a transportului lucrărilor către centrele de evaluare din țară, unde au fost repartizate lucrările elevilor mehedințeni. Activitatea s-a desfășurat fără incidente sub aspectul siguranței în incinta și proximitatea unităților școlare.

În zilele de 25, 27 si 28 iunie 2018 va avea loc Examenul de Bacalaureat, unde Inspectoratul de Jandarmi Județean Mehedinți va asigura măsuri de ordine la un număr de 9 centre de examen din mediul urban, și va monitoriza de asemenea transportul lucrărilor către centrele de evaluare din țară unde vor fi repartizate.

Pe linia  asigurării ordinii publice, în perioada analizată, peste 300 de jandarmi au acționat  la nivel judeţean pentru creşterea gradului de siguranţă a cetăţenilor, însumând un număr de 43  misiuni de asigurare a ordinii publice la manifestări cu public numeros. Jandarmii au acționat atât în mediul urban cât si în mediul rural cu ocazia evenimentelor cultural-artistice, evenimentelor sportive, comemorative și religioase.

La nivelul județului Mehedinți,  sunt programate  în perioada următoare o serie de evenimente cultural-artistice, unde vom acționa atât independent cât și în sistem integrat pentru  siguranța cetățenilor.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here