Dolj: În ultimele 48 de ore, poliţiştii rutieri au aplicat 191 de sancţiuni contravenţionale și au reţinut 29 de permise de conducere

0

În ultimele 48 de ore, poliţiştii cu atribuţii pe linie rutiera din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj au desfăşurat acţiuni pentru prevenirea producerii de accidente rutiere, pe drumurile din judeţ

Astfel, au fost vizate principalele cauze de producere a accidentelor rutiere, viteza neregulamentară, consumul de alcool sau alte substanţe, neacordarea de prioritate şi traversările neregulamentare.

Pentru abaterile constatate, poliţiştii au aplicat 191 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 83.000 de lei. Ca măsuri complementare, poliţiştii au reţinut 29 de permise de conducere şi au retras 4 certificate de înmatriculare.

De asemenea, poliţiştii au constatat în flagrant 12 infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere, fiind depistate persoane care se aflau la volan sub influenţa alcoolului sau care nu deţineau permise de conducere.

Exemplu: Un bărbat de 50 de ani, din Bălceşti, a fost depistat de poliţişti în timp ce conducea un autoturism pe DN 65F, depăşind limita legală de viteză cu 98 km/h, acesta fiind înregistrat cu valoarea de 188 km/h. Șoferul a fost sancţionat contravenţional cu amendă, fiindu-i totodată suspendat dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice.

În contextul evoluției condițiilor de răcire accentuată a vremii, conducătorii auto sunt sfătuiţi să se informeze cu privire la starea drumurilor înainte de a porni în călătorie, să adopte o conduită preventivă în trafic şi să respecte indicaţiile şi recomandările poliţiştilor rutieri.

Loading...

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here