Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova, alături de elevi în anul școlar 2018-2019

0

Luni, 10 septembrie 2018, cu ocazia începerii noului an şcolar, reprezentanţi ai Grupării de Jandarmi Mobile Craiova vor fi prezenţi alături de elevi, profesori şi părinţi la festivitățile de deschidere a anului școlar, organizate la unitățile de învățământ din municipiul Craiova.

Pe parcursul întregului an şcolar, jandarmii vor participa în sistem integrat, la menţinerea ordinii şi liniştii publice în zona instituţiilor de învăţământ aflate în responsabilitate, acţionând în cadrul patrulelor mixte şi al echipajelor constituite pentru asigurarea unui climat optim de siguranţă.

Activitatea jandarmilor în unităţile de învăţământ şi în zona adiacentă acestora  are ca scop prevenirea producerii faptelor antisociale, creşterea gradului de siguranţă civică, precum şi cunoaşterea problemelor cu care se confruntă cadrele didactice şi elevii. Prezenţa jandarmilor este motivată de crearea cadrului corespunzător şi a premiselor desfăşurării în condiţii normale a procesului de învăţământ.

Itinerariile de patrulare ale echipajelor de jandarmi vor cuprinde şi traseele pe care elevii se deplasează la şi de la şcoală, contribuind astfel la creşterea gradului de siguranţă al acestora.

Jandarmii vor continua acţiunile preventiv-educative şi se vor întâlni cu elevii pentru ca aceştia să cunoască prevederile legale pe anumite domenii de interes, modul de acţiune în cazul în care sunt martorii producerii unor fapte antisociale, precum şi consecinţele săvârşirii unor astfel de fapte.

Unități de învățământ aflate în responsabilitatea Grupării de Jandarmi Mobile Craiova :

 1. Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară „Ilie Murgulescu”;
 2. Grupul Şcolar „Traian Demetrescu”
 3. Liceul “Traian Vuia” Craiova;
 4. Colegiul Tehnic Energetic Craiova;
 5. Colegiul Tehnic “Costin D. Neniţescu” Craiova;
 6. Liceul “Charles Laugier” Craiova;
 7. Liceul cu Program Sportiv “Petrache Trişcu” Craiova;
 8. Colegiul Naţional “Fraţii Buzeşti” Craiova;
 9. Liceul Tehnologic de Transporturi Auto Craiova;
 10. Colegiul Naţional Pedagogic “Ştefan Velovan” Craiova;
 11. Liceul Teoretic “Tudor Arghezi” Craiova.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here