Caravana „Fii pregătit!” a finalizat misiunea în județul Vâlcea

0

Timp de două zile, în intervalul orar 10.00 – 18.00, personalul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „General Magheru” al Județului Vâlcea a organizat cursuri de pregătire a populației pentru acordarea de prim ajutor în situații de urgență. Cursurile au inclus prezentarea principalelor dezastre naturale care pot afecta România – cutremure, inundații, incendii – și modul în care populația se poate pregăti pentru a le face față.

În data de 22 octombrie, Caravana  „Fii pregătit” a fost amplasată în centrul municipiului Râmnicu Vâlcea, la intrarea în Parcul „Mircea cel Bătrân”, iar miercuri, 23 octombrie, în municipiul Drăgășani, lângă parcul din fața primăriei localității. La aceste pregătiri au luat parte 316 doritori, din aceștia 169 fiind copii sub 18 ani.

Centrul mobil are o sală de școlarizare cu o capacitate de 40 de persoane și este dotat cu toate echipamentele medicale și de prim ajutor, dispozitive portabile, inclusiv simulatoare, ce permit instruirea eficientă a cursanților.

Aceasta este al patrulea an când Caravana “Fii pregătit!” pornește la drum, pentru cursuri de instruire a populației. La sfârșitul săptămânii următoare(26.10 și 27.10.2019), Caravana va ajunge în 2 localități din județul Dâmbovița .

Cei care doresc să participe la cursurile organizate în Caravana “Fii pregătit!” se pot înscrie pe pagina de internet a Fundației pentru SMURD – http://fundatiapentrusmurd.ro/centrul-mobil-de-instruire-smurd/, unde se găsește calendarul deplasărilor până în luna decembrie.

Caravana “Fii pregătit!” este un proiect al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, operat de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi care a fost susţinut financiar de Fundaţia pentru SMURD, cu sprijinul Fundației Vodafone România.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here