Consiliul European a adoptat concluzii privind ajutorul umanitar și dreptul internațional umanitar

0

Luni, 25 noiembrie 2019, Consiliul European a adoptat concluzii privind ajutorul umanitar și dreptul internațional umanitar (DIU)

Concluziile vor orienta comunicarea comună a UE și a statelor membre cu ocazia celei de a 70-a aniversări a Convențiilor de la Geneva, precum și a celei de a 33-a Conferințe internaționale a Crucii Roșii și a Semilunii Roșii, care va avea loc la Geneva în perioada 9-12 decembrie.

Consiliul își reafirmă sprijinul ferm pentru respectarea și promovarea DIU, astfel cum au fost transpuse în Orientările UE privind promovarea respectării DIU. Consiliul subliniază, de asemenea, că dreptul internațional reprezintă unul dintre cele mai puternice instrumente pe care comunitatea internațională le are pentru asigurarea protecției și a demnității tuturor persoanelor și amintește obligația de a-l respecta și de a asigura respectarea sa în toate circumstanțele.

Concluziile exprimă, de asemenea, angajamentul UE de a răspunde nevoilor umanitare în creștere rapidă din întreaga lume, de a consolida coordonarea dintre acțiunile din domeniul umanitar, al dezvoltării și al păcii și de a aborda mai eficient impactul umanitar al schimbărilor climatice.

De asemenea, se subliniază disponibilitatea UE de a face tot ce este posibil pentru a consolida multilateralismul eficace și a promova o ordine internațională bazată pe norme în care niciun stat și niciun individ nu este deasupra legii și în care toate persoanele beneficiază de protecția legii.

sursa: Consiliul Uniunii Europene
Loading...

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here