Deputații europeni cu pregătire medicală, în prima linie împotriva COVID-19

0

Deputații europeni cu pregătire medicală se întorc la profesiile lor în spitale și în centre de sănătate, folosindu-și cunoștințele pentru a contribui la tratarea pacienților infectați cu virusul coronavirus și pentru a-și sprijini colegii din sectorul medical.

Chrysoula Zacharopoulou: „Când depui jurământul lui Hipocrate, acest jurământ este pe viață. În timpul unei astfel de crize, nu puteam să stau acasă și doar să privesc. Rolul meu este să fiu aici, alături de colegii mei.”

Dr. Zacharopoulou nu este doar un membru al Parlamentului European, ea este și medic. Ea s-a reîntors la practica medicală pentru a ajuta la tratarea pacienților infectaţi cu virusul coronavirus. Două zile pe săptămână, aceasta lucrează în triaj la un spital militar francez. Asemenea ei, alți medici, psihologi și farmaciști din Parlamentul European au început, de asemenea, să-și împartă timpul între politica europeană și profesia lor medicală. Aceștia luptă acum împotriva pandemiei, alături de colegii lor din sectorul de asistență medicală.

Peter Liese: „Eu cred că deputații europeni ar trebui să dea un exemplu. Dacă ne așteptăm ca toți medicii să se alăture efortului, chiar și cei care nu mai sunt în practică, atunci trebuie să conducem prin exemplu.”

Prin revenirea la practica lor medicală, alăturarea la echipele clinice dedicate combaterii epidemiei sau prin întoarcerea acasă, la muncă în farmacie, acești deputați câștigă experiență de primă mână cu privire la actuala criză de sănătate și socială, ceea ce ajută în informarea răspunsului Parlamentului cu privire la pandemia de COVID-19.

Manuel Pizarro: „Parlamentul European a solicitat în mod foarte activ mai mult sprijin pentru mai multe state membre în ceea ce privește sănătatea publică, precum și cu privire la ceea ce urmează, recuperarea economică.”

Pentru a combate pandemia, Parlamentul a oferit un sprijin fără precedent sistemelor naționale de asistență medicală și echipamente medicale precum echipamente de protecție și ventilatoare.

sursa: Multimedia Centre / Parlamentul European

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here