Ghidul vestimentar al începătorului: CUM poți deveni mai stilat?

0

Ți s-a întâmplat vreodată să spui „Pur și simplu moda nu e pentru mine” și să renunți la orice încercare de a fi în pas cu ea? Cei mai comozi blugi și un tricou basic, larg, reprezintă alegerea perfectă în aproape orice situație. Iată adevărul! A te îmbrăca bine este o abilitate. Și, ca pe oricare alta, o poți dezvolta. 

Dacă nu vrei să te mai mulțumești cu puțin și ești gata să înveți cum trebuie să se îmbrace un bărbat stilat, atunci găsești mai jos câteva sfaturi care să te ajute la început de drum!  

Iată ce trebuie să ai în vedere pentru a fi stilat în orice situație!

  • Alege mărimea corespunzătoare

Mai mult de 90% din problemele tale vestimentare vor dispărea ca prin minune dacă acorzi puțină atenție mărimilor. Dacă alegi cămăși, pantaloni sau încălțăminte pentru bărbați prea mari sau prea mici, acest lucru se va vedea și va lăsa impresia unui look neîngrijit. 

În ambele cazuri, silueta ta va părea altfel decât este de fapt. De aceea, renunță la tricourile largi, indiferent de cât de confortabil te simți în ele. Și hainele care ți se potrivesc pot fi la fel de comode, dacă știi cum să le alegi!

  • Optează pentru stilul clasic

Dacă ai ceva cunoștințe despre modă, poate ai auzit că unul dintre secretele acesteia e să îți găsești propriul stil. Totuși, dacă ești la început de drum, acest lucru poate fi o greșeală. De ce? Pentru că te orientezi în funcție de noile tendințe, care s-ar putea să nu te avantajeze deloc.

În același timp, stilul clasic se numește astfel dintr-un motiv foarte clar: el nu se demodează niciodată. Nu contează anul sau ocazia, dacă alegi să te îmbraci astfel și să respecți câteva reguli, vei atrage mereu privirile celor din jur. De câte ori nu s-au plâns criticii de modă că ținuta unei vedete putea fi salvată dacă alegea o combinație clasică? De atât de multe ori încât le-ai pierdut șirul!

Așadar, data viitoare când ieși în oraș, în loc de adidașii neon, blugii rupți și tricoul larg, cu palmieri, alege sneakerși albi, jeanși negri și un t-shirt alb, simplu. Cu siguranță vei fi mult mai admirat! 

  • Stai departe de logo-uri, desene sau printuri neinspirate

Uneori, mai puțin înseamnă mai mult, căci stilul nu presupune opulență. Este de prost gust să porți haine de brand, cu logo-uri ostentative, pentru ca toată lumea să-și dea seama care este starea ta materială. În ceea ce privește tricourile cu imprimeuri, trebuia să renunți la ele din facultate. 

Cu printurile poți face multe greșeli, de aceea, dacă te afli la început de drum, mai bine evită-le. Optând pentru haine simple, poți dovedi seriozitate și maturitate. De aceea, „keep it simple”, după cum spun englezii.

  • Optează pentru culori neutre

Întocmai ca printurile, și culorile vii și îndrăznețe îți pot face probleme la început. Treptat, vei învăța cum să le combini, dar deocamdată rămâi în zona sigură a nuanțelor neutre. Tocmai pentru că nu sunt pretențioase, ele se pot asorta foarte ușor una cu alta, salvându-ți ținuta de la un potențial dezastru cromatic. 

Așadar, umple-ți garderoba cu articole albe, negre sau maro. Pe lângă faptul că sunt versatile și ușor de combinat, aceste culori sunt și foarte masculine. De aceea, indiferent de cele pentru care optezi, poți fi sigur că vei arăta bine!

A te îmbrăca bine nu este un talent cu care te naști, e rezultatul unui exercițiu îndelungat. După ce înțelegi mai multe despre țesături și paletele cromatice, poți începe să te joci cu acestea și să experimentezi în voie! Astfel, vei realiza că moda poate fi cu adevărat distractivă odată ce ai înțeles-o!

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here