Adi Vasile, înainte de startul în Liga Campionilor în 2021: ”În luna ianuarie se pot decide multe”

0
Adi Vasile, antrenor CSM București
Adi Vasile, antrenor CSM București

CSM București începe în forță 2021. ”Tigroaicele” au patru meciuri în Liga Campionilor și două în Liga Florilor, pe parcursul a trei săptămâni.

Cristina Neagu & co. Nu au avut mult ,timp de relaxare cu ocazia sărbătorilor e iarnă. CSM București a reluat pregătirile rapid, pentru a pregăti cum se cuvine meciurile din competițiile interne și externe.

Cu patru dispute în Liga Campionilor (FTC – în deplasare, Vipers – acasă, Rostov – în deplasare, Bietigheim – acasă), și două confruntări în Liga Florilor (Baia Mare și Bistrița), ”tigroaicele” au parte de start de foc în 2021.

Ianuarie este o lună foarte importantă, în care se pot decide anumite lucruri pentru perioada următoare. Începutul din Liga Campionilor atât de devreme… este complicat să prindă echipele în formă” – Adi Vasile, antrenor CSM București.

Tehnicianul echipei din Capitală are bătăi de cap din cauza absențelor importante din lot. Dragana Cvijic, Sandy Barbosa, Bianca Bazaliu și Denisa Vâlcan fiind accidentate.

Pe lângă accidentările serioase, mai sunt mici probleme la unele dintre fete, dar sperăm să rezolvăm totul. Din păcate, staff-ul nostru medical a început 2021 în  forță” – Adi Vasile, antrenor CSM București.

Începem tare 2021, ne așteaptă un meci foarte greu în Ungaria,  mergem acolo să ne batem și să fie bine, la final. Suntem într-o situație nu tocmai plăcută pentru că avem accidentări și nu suntem complete pe toate posturile, ne dorim să compensăm absențele” – Crina Pintea, handbalistă CSM București.

”Știm ce avem de făcut”

CSM are un bilanț pozitiv în confruntările cu echipa din Ungaria. În primul meci al sezonului, disputat la București, fetele lui Adi Vasile s-au impus la 6 goluri (25-19). Înaintea duelului din week-end, ”tigroaicele” ocupă locul doi în grupă, cu 11 puncte, două mai puține decât liderul Rostov, iar FTC este pe poziția a patra, cu opt puncte.

Ne dorim ca la meciul cu FTC să ne prezentăm bine și să câștigăm. Nu mă interesează statistica, am văzut atât de multe statistici care s-au răsturnat și nu mai cred în ele. Cred în ce pot eu să fac, în ce pot fetele și în felul în care ne facem noi destinul. FTC va juca cu altă echipă față de meciul de la București, atunci aveau multe jucătoare cu Covid, noi suntem acum cei cu multe accidentări și avem de suferit. Au o echipă sudată în mulți ani, un sistem clar, o identitate aparte, îi cunoaștem bine, știm ce avem de făcut, contează să fim conectați sută de la primul până la ultimul minut, pentru că vom avea un meci greu” – Adi Vasile, antrenor CSM București.

Crina Pintea:”Sper să revin mai puternică”

Pentru pivotul Crina Pintea, decembrie nu a fost tocmai luna pe care o aștepta. Chiar înainte de plecarea la Campionatul European, handbalista a aflat că are Coronavirus și a fost nevoită să vadă turneul final din fața televizorului. Deși i-a fost greu din punct de vedere psihic în acea perioadă, handbalista spune că va reveni pe teren în meciurile oficiale și mai puternică după suferința din finalul lui 2021.

Decembrie a fost o lună dificilă pentru mine, sunt însă foarte motivată, cred în mine, cred în echipă, nu ne gândim cum va fi toată luna cap-coadă, ne gândim la fiecare meci în parte. Mi-a lipsit mult handbalul, îmi doresc mult ca după această lună să-mi acord timp, revenirea nu este atât de simplă. Dorința este foarte mare, dar nu știi niciodată cum răspunde corpul. Am spus în acel moment că voi reveni pe teren mai puternică și psihic, și fizic” – Crina Pintea, handbalistă CSM București.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here