Intervenții ale polițiștilor din cadrul IPJ Vâlcea, pentru salvarea și ocrotirea animalelor

0

Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor acționează în permanență pentru salvarea animalelor care se află în situații de risc sau în primejdii reale. Intervenția lor este de fiecare dată însoțită de grija pe care aceștia o poartă animalelor.

Marți, 25 mai 2021 polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea au intervenit pentru ocrotirea unui cal și a unor pui de pasăre, constatându-se că animalele se află în situații de pericol.

Astfel, în urma identificării pe o rețea de socializare a unui video, în care proprietarii ar fi supus un cal la eforturi inutile, polițiștii au demarat verificările, reușindu-se în scurt timp identificarea deținătorului animalului, un tânăr de 25 de ani, din comuna Mihăești.

Polițiștii au constatat că animalul beneficiază de condiții corespunzătoare, proprietarul fiind însă sancționat contravențional cu 3.000 de lei, în urma imaginilor apărute în spațiu public, în care-și forța animalul la eforturi fizice nejustificate.

De asemenea, la data de 25 mai 2021, agentul de poliție Cruceanu Adrian, din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor, aflat în afara orelor de program, a identificat într-o cutie de carton, în Râmnicu Vâlcea, doi pui de pasăre, care au fost predați spre îngrijire Asociației Naționale pentru arii protejate – Sucursala Vâlcea.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here