Top 6 lucruri care îi fac pe angajaţi fericiţi

0

Există o reţetă pentru fericirea la locul de muncă? Care sunt factorii esenţiali pentru a ne bucura de viaţa profesională? Aceste întrebări rămân deseori fără răspuns şi totuşi studiile ne oferă câteva indicaţii… Vă explicăm totul!

Compensare

Un salariu bun da, dar asta nu este totul! Dacă studiile demonstrează fără îndoială importanţa muncii şi a plății sale, banii nu sunt singura sursă de fericire pentru angajaţi, chiar dacă este un vector esenţial de fericire pentru angajaţi. Totuşi, studiile internaţionale arată ca plata este principala sursă de motivaţie la locul de muncă. Există o tendinţă mai semnificativă în acest sens în rândul bărbaţilor (56%) decât în ​​rândul femeilor (44%).

Echilibrul dintre viaţa personală şi viaţa profesională

Abilitatea de a concilia cu uşurinţă viaţa de familie şi viaţa profesională este un adevărat criteriu pentru angajaţi şi chiar un argument motivaţional real. A avea programe mai mult sau mai puţin flexibile şi acomodarea subordonaţilor este, de asemenea, un lucru important. Într-adevăr, potrivit unui număr impresionant de studii, angajaţii chestionaţi evidenţiază dorinţa unei flexibilităţi mai mari în organizarea programelor de muncă în echilibru cu viaţa de familie.

45% consideră, de asemenea, o prioritate să îşi poată organiza programul de lucru în conformitate cu constrângerile părinteşti, în timp ce doar 39% spun că această măsură este o realitate în compania lor.

În plus, 44% dintre angajaţi ar dori mai multă flexibilitate, nu numai în programul de lucru, ci şi în metodele de lucru, cum ar fi telemunca etc.

Bonusuri şi cadouri

Pentru angajaţi este adesea important ca, în afară de salariu să existe, măcar ocazional, anumite bonusuri sau cadouri ca recunoaştere a efortului depus. Mulţi aleg bonificaţiile băneşti, însă sunt acceptate şi alte lucruri precum cosuri cadou corporate. De exemplu, acestea pot fi oferite cu ocazia zilei de naştere a angajatului sau cu ocazia sărbătorilor. De Paşte şi de Crăciun aceste pachete sunt binevenite. Descoperiţi cosuri Craciun 2021 pentru angajaţi pe giftidea.ro. În plus, angajatorii pot organiza ceremonii de recunoaştere a celor mai buni angajaţi, cărora le pot oferi un asemenea bonus delicios. Vă asigurăm că acest lucru este extrem de apreciat şi vă poate asigura de loialitatea şi, desigur, fericirea angajaţilor.

Descoperire şi noutate

De asemenea, este important să ştim că un angajat care stagnează şi rămâne la postul său mulţi ani, se poate plictisi uneori şi îşi doreşte să caute altceva, în altă parte, dacă nu i se oferă task-uri mai stimulatoare şi mai interesante. Drept urmare, acordarea mai multor responsabilităţi sau oportunităţi angajaţilor le permite să îşi dezvolte know-how-ul şi să întărească echipele.

Valorificarea muncii

Evaluarea unui angajat contribuie la fericirea şi dezvoltarea lor în cadrul companiei. Este esenţial să faceţi în aşa fel încât toată lumea să se simtă parte a unui proiect şi să simtă utilitatea personală în cadrul echipelor. Sentimentul de apartenenţă socială şi sentimentul de a fi apreciat la locul de muncă contribuie, de asemenea, la fericirea şi bunăstarea angajaţilor.

Este important să aveţi grijă să promovaţi comunicarea internă în cadrul companiei, deoarece acest lucru ajută la crearea coeziunii echipei şi la realizarea mai uşoară a obiectivelor.

Implementarea proiectelor de instruire îi asigură, de asemenea, pe angajaţi cu privire la poziţiile lor. Într-adevăr, instruirea este o altă pârghie care promovează loialitatea angajaţilor. Dobândirea de noi abilităţi sporeşte motivaţia şi încrederea în cadrul echipelor. Angajaţii au atunci toate cheile în mână pentru a-şi desfăşura activitatea şi, prin urmare, se consideră mai eficienţi.

Atmosfera de lucru

La locul de muncă, un mediu respectuos şi angajaţii care se înţeleg sunt benefici pentru a lucra într-o atmosferă bună. În plus, este important pentru ei să se simtă împliniţi în cadrul companiei lor şi în relaţiile lor de zi cu zi. Relaţiile umane sunt cu atât mai importante decât s-ar putea crede, deoarece relaţiile bune contribuie la bunăstare. A putea conta pe colegi este, de asemenea, un element important.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here