Acțiune preventivă organizată de IPJ Mehedinți pentru combaterea oboselii la volan

0

Vineri, 4 februarie 2022, având în vedere faptul că în această perioadă traficul rutier a crescut, județul Mehedinți fiind tranzitat și de vehicule ale cetățenilor ucrainieini, polițiști rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mehedinți au venit în sprijinul acestora și au desfășurat, pe DN 6 (E70), o acțiune preventivă pentru combaterea oboselii la volan.

Cunoaștem cu toții că oboseala la volan reprezintă una dintre principalele cauze generatoare de accidente rutiere, motiv pentru care, polițiștii au oprit în trafic vehicule care parcurg o distanță considerabilă, astfel fiindu-le oferite șoferilor cafea și pliante preventive, atât în limba engleză, cât și în limba ucraineană.

De asemenea, polițiștii rutieri mehedințeni le-au recomandat conducătorilor auto să ia pauze atunci când se simt obosiți sau devin agitați la volan, să adapteze permanent viteza la condițiile de drum, să păstreze distanța regulamentară între vehicule, să respecte regimul legal de viteză și regulile de circulație!

Acțiunile pe linie rutieră continuă și în zilele următoare pentru conștientizarea tuturor participanților la trafic despre importanța respectării normelor rutiere!

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here