Te pregătești să îți zugrăvești casa? Citește acest articol!

0

Zugrăvirea casei reprezintă cel mai bun mod prin care poți face ca acasă să redevină un loc confortabil, plăcut și primitor, așa că o locuință proaspăt zugrăvită vine la pachet cu o satisfacție imensă. Cu toate acestea, nu e deloc ușor să treci prin acest proces de zugrăvire.

Casa se va transforma în mod sigur într-un adevărat șantier, cauzând astfel foarte mult disconfort. În plus, pot rămâne destul de multe urme neplăcute în urma zugrăvirii, motiv pentru care am decis să realizăm acest articol.

Astfel, dacă tocmai ți-ai comandat o vopsea universală și te pregătești să îți readuci locuința la viață, atunci ar trebui să ai în vedere următoarele recomandări:

Stabilește locul în care vei depozita lucrurile

Pentru a putea zugrăvi o încăpere, va trebuie să îți asiguri spațiul necesar pentru această lucrare. Drept urmare, pentru început va trebui să te decizi asupra locului în care vei depozita toate lucrurile din încăpere.

Sfatul nostru este să le așezi departe de pereții ce urmează a fi vopsiți cu vopsea universală mată de calitate, iar de regulă se obișnuiește ca așezarea lor să se facă în mijlocul încăperii. De asemenea, dacă vei folosi o vopsea de termopane, fii sigur că ai îndepărtat toate obiectele din apropierea ferestrelor și a ușilor ce urmează a fi recondiționate.

Folosește saci de plastic și folie de nailon pentru a acoperi absolut toate lucrurile din încăpere, iar în acest mod vei reuși să le protejezi de petele de vopsea ce fără dar sau poate ar apărea în cazul în care nu vor fi acoperite.

Scoate covoarele și alte articole textile

Dacă tot te apuci de zugrăvit, nu ar fi o idee deloc rea să duci covoarele la spălat. În acest fel, le vei ține departe de petele de vopsea universală mată, și totodată nu va trebui să îți bați capul încercând să găsești un loc pentru depozitarea lor.

De asemenea, odată finalizată zugrăveala, fără dar sau poate aerul din casă va fi mult mai plăcut, atât timp cât și covoarele sunt proaspăt curățate.

În plus, la fel ai putea face și cu draperiile, perdelele și cu alte articole textile din locuința ta. Curăță-le iar mai apoi depozitează-le într-un loc unde sunt protejate de orice risc al pătării cu vopsea.

Mută mobila

Atât timp cât ai la dispoziție această opțiune, ai putea lua în calcul demontarea mobilei pentru a fi astfel mai ușor de îndepărtat din încăperea unde urmează să dai cu vopsea. Mobila demontată este mai ușor de depozitat într-un colț al casei tale și totodată efortul necesar mutării sale va fi mai mic.

De asemenea, nu uita de tablouri, oglinzi sau alte obiecte ce ar putea avea de suferit în timpul mutării. Protejează-le învelindu-le în prosoape iar mai apoi le poți pune în cutii de carton, iar astfel sigur vor sta în cele mai bune condiții în timp ce tu te ocupi de zugrăvirea casei.

Pune în practică aceste trei recomandări simple dar foarte practice, iar în acest mod sigur vei reuși să îți zugrăvești casa cu cât mai puține consecințe și totodată cu un minim de deranj.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here