De la baroc la romantic, la Filarmonica Oltenia Craiova

0

Iubitorii muzicii de cameră sunt invitați la Filarmonica Oltenia la recitalul ”DE LA BAROC LA ROMANTIC” care va avea loc marți, 18 iunie 2024, de la ora 19:00. Evenimentul va fi susținut de trei tineri artiști: Roxana PAVEL (vioară), Andrei IONIȚĂ (violoncel) și Iulia TOMA (pian) ce vor oferi o seară de muzică clasică, de la BACH la SCHUBERT.
În program:
Johann Sebastian Bach: Selecțiuni din Invențiunile la două voci, transcripție pentru vioară și violoncel de Ferdinand David. Aceste piese evidențiază dialogul muzical și virtuozitatea celor doi instrumentiști.
Georg Friedrich Haendel/Johan Halvorsen: Passacaglia în Sol minor pentru vioară și violoncel, o piesă de o complexitate și energie remarcabile, reinterpretată de Halvorsen într-un stil vibrant.
Felix Mendelssohn-Bartholdy: Trio nr. 1, op. 49 în Re minor, o lucrare de referință în muzica de cameră, cunoscută pentru pasajele emoționante și dinamismul său.
Franz Schubert: Trio nr. 2, op. 100 în Mi bemol major, una dintre cele mai iubite piese de muzică de cameră, renumită pentru frumusețea și profunzimea sa expresivă.
________________________________________
Despre artiști:
Roxana Pavel este o violonistă apreciată la nivel internațional, cu numeroase prezențe pe scene din Statele Unite, Europa și Australia. Debutul său la Carnegie Hall a marcat începutul unei cariere de succes, fiind membră fondatoare a cvartetului Logos String și colaboratoare cu orchestre prestigioase.
Andrei Ioniță este unul dintre cei mai promițători violonceliști ai generației sale, recunoscut pentru abilitățile sale tehnice și sensibilitatea interpretativă. A câștigat numeroase competiții internaționale și a colaborat cu orchestre și dirijori de renume mondial.
Iulia Toma este o pianistă talentată și medic rezident, care îmbină pasiunea pentru muzică cu cea pentru medicină. Cu numeroase premii internaționale și o carieră academică impresionantă, Iulia este un exemplu de dedicare și excelență în ambele domenii.
Publicul este așteptat la o seară de muzică clasică specială, alături de trei artiști talentați!
Biletele pentru acest eveniment pot fi achiziționate de la agenția Filarmonicii Oltenia din Calea Unirii 16 sau online:
https://www.entertix.ro/evenimente/23393/concert-cameral-18-iunie-2024-filarmonica-oltenia-craiova.html

Recitalul este inclus în abonament.
Program agenție: luni-vineri, orele 10:00-18:00
Mai multe informații, la numărul de telefon 0251 414 698
Prețuri bilete: 40 lei; 15 lei (elevi, studenți, seniori)
——————–
Ramona Bădescu
Specialist Public Relations – Filarmonica Oltenia Craiova
Tel.0734385526
https://www.facebook.com/filarmonicaolteniacraiova/
https://www.instagram.com/olteniaphilharmonic/

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here