Casă afectată de un incendiu izbucnit în satul Stănileasa din comuna vâlceană Vitomireşti

0

Marți, 7 februarie 2017, la ora 18.51, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi în satul Stănileasa din comuna Vitomireşti, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit.

Flăcările s-au declanșat la acoperișul casei construită din lemn, unde a ars structura din lemn a acoperișului cu învelitoare din şiţă și carton bituminat pe o suprafață de 24 metri pătrați. Din cauza materialelor combustibile din componența locuinței, a lipsei unei surse de apă precum și a imposibilității accesului autospecialelor la locul intervenției din cauza drumului inaccesibil, flăcările s-au propagat cu repeziciune și la o anexă gospodărească, construită din lemn cu învelitoare din țiglă.

Astfel, echipajele sosite la locul intervenției după parcurgerea pe jos a unei distanțe de circa 1 kilometru, au acționat cu mijloace de primă intervenție, limitând extinderea la alte anexe gospodărești din apropiere. După aproximativ două ore de la sosirea pompierilor la locul intervenției, incendiul a fost stins.

Cercetările preliminare efectuate de pompierii vâlceni arată că incendiul s-ar fi declanșat în urma aprinderii materialelor combustibile amplasate în imediata apropiere a unei sobe cu acumulare de căldură.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here