Reuniune anuală a şefilor structurilor de combatere a criminalităţii organizate din Sud-Estul Europei, organizată la Sibiu

0

Poliţia Română, Ambasada SUA și Fundația Hanns Seidel au organizat cea de-a XIV-a Reuniune anuală a şefilor structurilor de combatere a criminalităţii organizate din Europa de Sud-Est.

În perioada 19 – 22 septembrie 2017, la Sibiu, a avut loc cea de-a XIV-a Reuniune anuală a şefilor structurilor de combatere a criminalităţii organizate din Sud-Estul Europei.

Evenimentul a reunit experţi din domeniul prevenirii şi combaterii criminalităţii organizate, atât la nivel strategic, cât şi operațional, din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, Ministerului Public, Serviciului Român de Informaţii, principalelor structuri de resort din străinătate, cât şi organizaţiilor/organismelor internaţionale: EUROPOL, INTERPOL, FRONTEX, SELEC.

Deschiderea reuniunii a fost făcută în prezența doamnei Abigail Rupp, adjunctul şefului misiunii diplomatice al Ambasadei SUA la București și a domnului Daniel Horodniceanu, procuror – șef al DIICOT.

În discursul său de deschidere, doamna Abigail Rupp, adjunctul şefului misiunii diplomatice al Ambasadei SUA la București a exprimat aprecierea structurilor de aplicare a legii din Statele Unite ale Americii față de profesionalismul ofițerilor români de poliție, mulțumind în numele acestora pentru excelenta colaborare.

De asemenea, șeful Poliției Române, domnul chestor principal de poliție Bogdan Despescu a subliniat că, “organizarea acestui eveniment de către Poliția Română, cu sprijinul Ambasadei Statelor Unite ale Americii și Fundației Hanss Seidel, demonstrează încă o dată angajamentul nostru ferm în susţinerea eforturilor internaționale de aplicare a legii, în special în materia combaterii proactive a criminalităţii, contribuind astfel la asigurarea securității în întreaga zonă europeană”.

Pe parcursul celor patru zile, experții în combaterea criminalității organizate au avut o serie de dezbateri, întâlniri bilaterale și evaluări pe teme de actualitate, precum dimensiunea internațională a criminalității organizate, rolul crimei organizate în circularea bunurilor provenite din infracțiuni, provocările cu care se confruntă agențiile de aplicare a legii în era criptării, tendințe și tipologii în domeniul traficului de persoane și migrației ilegale, combaterea terorismului, combaterea traficului de droguri și a narco-terorismului, situația actuală a criminalității informatice și amenințările asupra domeniului de afaceri.

Reamintim că, Reuniunea anuală a şefilor structurilor de combatere a criminalităţii organizate din Sud-Estul Europei reprezintă un reper important al agendei activităţilor de cooperare poliţienească internaţională derulate de Inspectoratul General al Poliţie Române. În actualul context de securitate, demersurile întreprinse de România, inclusiv la nivelul întăririi parteneriatelor cu principalele organizații polițienești internaționale, consolidează tot mai mult rolul de pilon de stabilitate și securitate al țării noastre în regiune.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here