Festivalul Concurs Național de Creație și Interpretare Muzică Folk, TOAMNA BALADELOR

1

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti anunţă organizarea şi desfăşurarea  celei de a XVII- a ediţii a Festivalului Concurs Național de Creație și Interpretare Muzică Folk, TOAMNA BALADELOR, care va avea loc în perioada 4-5 noiembrie 2017, în Bucureşti,  la Sala mică a Palatului Național al Copiilor, sector 4.

Juriul este format din: Maria Gheorghiu, Mircea Vintilă, Ovidiu Mihăilescu, Cristi Dumitrașcu, Manuella Popescu, Loreta Popa, Luminița Stoica. Pe parcursul celor două zile de festival vor urca pe scenă peste 200 de elevi interpreți și creatori din 14 județe și municipiul București.

Vă invităm să fiţi alături de elevii pasionați de muzica folk şi spectatori la deschiderea festivalului care va avea loc sâmbătă, 4 noiembrie, orele 9.00, în sala mică a Palatului Național al Copiilor.

Programul festivalului : 4 noiembrie 2017, orele 9.00 – 18.30.

Festivitatea de premiere va avea loc duminică, 5 noiembrie 2017, începând cu ora 10.00.

1 COMENTARIU

  1. Bucuros, am aflat de desfiintarea bîlciului-concurs muzical Toamna Baladelor sau Bâlciul baladelor al ISMB-Bucuresti in 2019, bâlci fara regulament serios, fara juriu tanar si fara criterii de valoare, cu diplome pt toti elevii si pentru toti parintii si profesorii, cu premii de Hofigal și vaze de flori, pe parcursul timpulu. Bâlci cu cazare și casolete de mancare si directori de cluburi pe post de chelneri la masa din culise. Cu situatii dubioase rezolvate de Corpul de control al Ministrului Educatiei si de Inspectoratul Scolar Slobozia, cu directorul Liceului Enescu în juriu si o eleva a liceului in concurs timp de 4 ani, luând mereu premiul 1, cu membri de juriu somnorosi si chiulangii sambata dupa masa de pranz, cu oameni netalentati in organizare, fara o revista-program, fara banner pe scena, fara o promovare, fara un imn, fara echipa de marketing si de selectie valorica…timp de 19 ani, dar cu acelasi inspector educativ rotativ, timp de 14 ani din cei 19 (in care a fost Ioana Grecu, Melnic, Orghidan, inca 2 inspectoare). Urmaresc din sala de concurs si de premiere, acest dezastru scenic, din 2000 de cand concursul-bâlci a suplinit marele dublu Festival-concurs preuniversitar de Recitare si Cantec Folk ANDA CALUGAREANU, realizat GRATUIT DEUN SINGUR PROFESOR pe timpul C.D.R. intre 22-24 oct 1999 (sala Mare a PNC), cu juriu de specialisti, in premiera, format din Mircea Bodolan, Ilie Micolov, Radu Gheorghe si Jean Lupu, cu regulament de 10 pagini si 10 premii si 2 trofee, cu IMN și POEM OMAGIAL, Revista-programZODIA ANDA, cu film omagial la finalul galei, cu recitalul premiantilor si ai membrilor din juriu, cu Afis special, cu premii in produse muzicale si literare etc. Suplinirea acelui magnific Festival Titular ANDA CALUGAREANU cu Toamana Baladelor (o plagiere, ca sa nu se mai dea numele unei moarte, dupa titlul altui vechi festival Primavara baladelor) a dărâmat calitatea impusă în 1999, ajungâng fara sectia de recitare si rezumandu-se la o zdrăngăneală vocala si instrumentala jalnica timp de 19 ani(2000-2018). Păi daca s-a trecut in 2000 la Ministerul Educatiei, Festivalul-mamă ANDA CALUGAREANU, dorea sa aiba si o sectiune de Studenti și un sediu central de desfasurare la Teatrul Tandarica, loc unde Anda a jucat, dar nu s-a voit. Acel fapt a dus la oprirea Festivalului ANDA CALUGAREANU si preluarea abuziva al lui sub alta titulatura, dar cu sectie de recitare si folk, pana in 2003, cand Victor socaciu, aflat in juriu, a zis ca recitarea încurcă folkul. În oct 2019 au trecut 2 decenii de la Festivalul-mamă ANDA CALUGAREANU si 73 ani de la nașterea artistei. La multi ani ANDA CALUGAREANU CU FESTIVALUL TAU VALOROS DIN OAMENI DE SUCCES SI CU PREMIANȚI ALEȘI PE MERIT, NU DIN CULISE, amin!

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here