Mehedinți: Accident produs între un autoturism şi un TIR în comuna Şimian

0

Marți, 29 mai 2018, la dispeceratul integrat ISU – Ambulanţă a fost anunţat un accident produs între un autoturism şi un TIR pe DN 56A, pe raza comunei Şimian, în urma căruia o persoană a rămas blocată în autoturism.

La locul evenimentului au fost mobilizate trei echipaje de pompieri din cadrul Detaşamentului Drobeta Turnu Severin, cu o autospecială de descarcerare, o autospecială de stingere şi o ambulanţă SMURD. Deoarece apelantul nu a dat informaţii despre încărcătura autotrenului, la locul accidentului s-a deplasat şi un echipaj CBRN.

Până la sosirea echipajelor de pompieri, doi colegi din cadrul Detaşamentului Drobeta Turnu Severin, aflaţi în timpul liber, au acordat asistenţă medicală victimei blocate în autoturism, care era în stare de conştienţă.

Cei doi pompieri, plt. adj. Daniel Schiopu şi plt. maj. Marian Laţcu, au comunicat permanent cu victima, un bărbat în vârstă de aproximativ 55 de ani, menţinându-i deschise căile aeriene şi monitorizându-i funcţiile vitale.

Plt. adj. Daniel Schiopu şi plt. maj. Marian Laţcu

Bărbatul a fost descarcerat de către pompieri şi predat echipajului SAJ, care i-a acordat primului ajutor medical, ulterior acesta fiind transportat la UPU. Cea de-a doua persoană implicată în accident a fost evaluată de către paramedicii SMURD, însă a refuzat transportul la spital.

Pompierii au asigurat şi măsurile de apărare împotriva incendiilor la cele două vehicule, iar încărcătura autotrenului, formată din anvelope, nu a fost afectată şi nu a prezentat niciun pericol.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here