Dolj: Percheziții la hoţi şi tâlhari din Brădești și Coțofenii din Față – infractorii acționau în Drobeta Turnu Severin

0

Trei persoane au fost reținuțe pentru 24 de ore. Infractorii sunt cercetați pentru  furt calificat și tâlhărie calificată, fapte comise pe raza municipiului Drobeta Turnu Severin. La locuințele acestora din Dolj, polițiștii au găsit mai multe bunuri provenite din comiterea faptelor. Prejudiciul creat este de peste 16000 lei 

Miercuri, 31 octombrie 2018, polițiștii Biroului Investigații Criminale și Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliției municipiului Drobeta Turnu Severin, au pus în aplicare un număr de 5 mandate de percheziție domiciliară, eliberate de Judecătoria Drobeta Turnu Severin, la locuințele a cinci persoane cu vârste cuprinse între 16 și 25 ani, din comunele Brădești și Coțofenii din Față, județul Dolj.

La acțiune au participat și polițiști din cadrul Poliției orașului Filiași, Postului de poliție Brădești și Postului de poliție Coțofenii din Față din IPJ Dolj, sprijiniți de luptători ai Serviciului de Acțiuni Speciale – IPJ Mehedinți și Brigăzii de Jandarmi Mobile – ”Frații Buzești– Craiova.

Persoanele în cauză sunt bănuite de comiterea mai multor infracțiuni de furt calificat și tâlhărie calificată, fapte comise pe raza municipiului Drobeta Turnu Severin, iar la locuințele acestora polițiștii au identificat bunuri și obiecte ce au fost ridicate în vederea definitivării cercetărilor.

Extinzând verificările s-a stabilit că aceștia sunt bănuiți și de comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată, faptă săvârșită în data de 8 spre 9 mai 2018 asupra unui bărbat de 60 ani, din municipiul Drobeta Turnu Severin, județul Mehedinți, persoană ce asigura paza unei societăți din municipiu, ce are ca obiect de activitate colectarea de deșeuri și de unde persoanele respective au sustras deșeuri neferoase, în valoare de aproximativ 5000 lei.

Totodată, oamenii legii au mai stabilit ca persoanele respective, în cursul lunilor ianuarie și mai 2018, au sustras din curtea unei locuințe din Drobeta Turnu Severin, deșeuri neferoase și alte bunuri în valoare de 11.500 lei.

În cauză polițiștii au dispus continuarea urmăririi penale față de aceștia, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat si tâlhărie calificată, fapte prev. si ped. de Codul Penal.

În baza probatoriului administrat, trei dintre bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă de reţinere, urmând ca joi, 1 noiembrie 2018, să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Drobeta Turnu Severin cu propunere de arestare preventivă.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here